Ρέθυμνο

Τρίμηνο μνημόσυνο για τον Ρεθυμνιώτη Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, Στυλιανό Χαρκιανάκη

Την Κυριακή 23 Ιουνίου θα τιμήσουν στο Άδελε τον Αρχιεπίσκοπο

Τρίμηνο Αρχιερατικό Μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κυρού Στυλιανού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Ιουνίου.

Όπως ανακοινώνει η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ενημερώνει πως το μνημόσυνο θα τελεστεί την Κυριακή στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στο Άδελε Ρεθύμνου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρεθυμνιώτης Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός εκοιμήθη ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου σε ηλικία 83 ετών, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, ποτέ δεν ξεχνούσε την Ελλάδα και δη την Κρήτη για την οποία είχε συγκεντρώσει σημαντικό ποσό για στήριξη τα χρόνια της κρίσης.

Σπούδασε θεολογία στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, είχε αναπτύξει σημαντικό επιστημονικό και ποιητικό έργο και έδινε μάχη για να μην διαιρεθεί η Ορθόδοξη Εκκλησία στην μακρινή Αυστραλία, ζητήματα για τα οποία τον μνημόνευσε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Έδινε μάχη με τον καρκίνο, όμως και για να στηρίξει οικονομικά τα χρόνια της κρίσης την Ελλάδα και την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη. Συγκέντρωσαν οι εκκλησίες της Αυστραλίας 200 χιλιάδες ευρώ εκ των οποίων τα 60 χιλιάδες ευρώ η Εκκλησία της Ελλάδος τα εκχώρησε στην Εκκλησία της Κρήτης κατ' επιθυμίαν του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια