Ρέθυμνο

Διαμαρτυρία για το στεγαστικό πρόβλημα των εκπαιδευτικών

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Σε διαμαρτυρία προχωρά η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου αναφορικά με το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει στην πόλη με τη στέγαση των εκπαιδευτικών.

Με κείμενό τους, τα μέλη καταγγέλλουν τους ιδιοκτήτες που προβαίνουν στην απομάκρυνση των ενοίκων απροειδοποίητα και τελευταία στιγμή.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο:

«Με αφορμή την απαράδεκτη και ανήθικη στάση ορισμένων ιδιοκτητών διαμερισμάτων της πόλης μας, οι οποίοι προβαίνουν στην απροειδοποίητη και εκβιαστική απομάκρυνση των ενοίκων τους, θα θέλαμε, ως ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, να καταγγείλουμε το παραπάνω γεγονός και να απαιτήσουμε να σταματήσει άμεσα.

Πέρα από τη νομιμότητα ή όχι του εν λόγω εγχειρήματος, καλό είναι να θυμηθούμε τον ανθρωπισμό και τις διαχρονικές αξίες του τόπου μας, όπως η κρητική φιλοξενία, που θυσιάζεται βάναυσα πλέον στο βωμό του προσωπικού κέρδους.

Να θυμίσουμε στους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων Ρεθύμνου ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και οι φοιτητές της πόλης μας αποτελούσαν πάντα πηγή σταθερής οικονομικής ενδυνάμωσης του τόπου και δεν είναι ένδειξη σωφροσύνης να λησμονείται ένα τέτοιο αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Ως εκπαιδευτικοί, πολίτες, αλλά, πάνω απ’ όλα, άνθρωποι, ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Δήμου Ρεθύμνου, καθώς και τη διαμαρτυρία και συμπαράσταση, με κάθε τρόπο, των συμπολιτών μας, ώστε να επιλυθεί έγκαιρα και δραστικά το πρόβλημα, που, πέρα από προβλήματα ζωτικής σημασίας, έχει προκαλέσει, ταυτόχρονα, αισθήματα ντροπής και αμηχανίας.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια