48 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία

Ρέθυμνο
48 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον Αύγουστο λήγει η προθεσμία της ένταξης έργων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι υπάλληλοι της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου για να χρησιμοποιήσουν τις ευεργετικές ρυθμίσεις της ένταξης στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης 4 εκ των 5 δήμων.

48 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν συνολικά για την αποκατάσταση των ζημιών από την Θεομηνία του περασμένου χειμώνα στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου.

Τα 31,1 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου και τα εναπομείναντα 16,9 εκατομμύρια ευρώ, σε παρεμβάσεις σε ποτάμια και ρέματα.

Σε πρώτο πλάνο είναι η ολοκλήρωση μελετών, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, ώστε πριν τον χειμώνα να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα που δεν αφήνουν περιθώρια χρονικής αναβολής.

Προτεραιότητα θα δοθεί στα έργα προσβασιμότητας, όπως δήλωσε η διευθύντρια τεχνικών έργων της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, Ελένη Ρανουτσάκη, ώστε το φθινόπωρο να ξεκινήσουν οι σχετικές εργασίες στον Αμαριώτικο δρόμο, τον δρόμο προς το Ρουσσοσπίτι του δήμου Ρεθύμνου και σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου Σπήλι - Αγία Γαλήνη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχουν κηρυχθεί όλοι οι δήμοι του Ρεθύμνου, πλην Ανωγείων, ισχύει μέχρι το τέλος Αυγούστου, οπότε και λήγει η προθεσμία της ένταξης έργων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ενώ μέσα στο 2019, θα πρέπει να έχει γίνει η εκταμίευση μέρους των χρημάτων που έχουν εγκριθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News