Ρέθυμνο

Βαρηκοΐα, αστάθεια και ζάλη στο 27ο συνέδριο ωτολογίας

Το παράπονο των ωτορινολαρυγγολόγων για το "χαμένο" Νόμπελ

Επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό βρίσκονται στο Ρέθυμνο με αφορμή το 27ο συνέδριο ωτολογίας, ακοολογίας και νευροωτολογίας. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη και τα επιτεύγματα που βελτιώνουν τη ζωή του ανθρώπου μέχρι τα βαθιά γεράματα, τίθενται στο επίκεντρο με τους γιατρούς του νησιού να αποκτούν σημαντική εξειδίκευση στις γνώσεις τους. Παράπονο των επιστημόνων, το ότι δεν στέφθηκε με ένα Νόμπελ, η εξάλειψη της αναπηρίας της κώφωσης από την ανθρωπότητα, χάρις το έργο των ακοολόγων.

Εισηγήσεις, διαλέξεις και πρακτικά εργαστήρια από έγκριτους γιατρούς, από την Ελλάδα και το εξωτερικό μονοπωλούν το επιστημονικό ενδιαφέρον της Κρήτης στο 27ο συνέδριο ωτολογίας, ακοολογίας και νευροωτολογίας που φιλοξενείται στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου και συνδυαστικά στο ωδείο και το σπίτι του πολιτισμού.

Οι γιατροί του νησιού επικαιροποιούν τις γνώσεις τους στην βαρηκοΐα, την αστάθεια, τη ζάλη, μαθαίνουν για τα τεχνολογικά επιτεύγματα με τα πιο ευαίσθητα, αποτελεσματικά και ακριβή ακουστικα βαρηκοΐας και προσφέρουν αρτιότερες και πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες. 

Παρόλο που δεν απονεμήθηκε Nόμπελ στους γιατρούς που εξάλειψαν την κώφωση από τις αναπηρίες που υποφέρει ο άνθρωπος, οι ωτορινολαρυγγολόγοι συνεχίζουν να προσφέρουν το επιστημονικό τους έργο και δη στα αυξανόμενα περιστατικά χρόνιου ιλίγγου, αστάθειας και περιστροφικής ζάλης, λόγω της αυξανόμενης γήρανσης του πληθυσμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια