Ρέθυμνο

«Μάχη» για μια θέση στους παιδικούς στο Ρέθυμνο

Εντός των ημερών δημοσιεύονται οι προσωρινοί πίνακες

Αυξάνονται οι ανάγκες φιλοξενίας σε βρέφη στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να εξυπηρετηθούν όλοι οι γονείς βρεφών.

Τα νήπια, ωστόσο, κατά πάσα πιθανότητα θα φιλοξενηθούν στις δομές του Δήμου, στο σύνολό τους, μιας και τα προνήπια πλέον θα πρέπει υποχρεωτικά να στραφούν στη δημόσια εκπαίδευση.

Εντός των ημερών δημοσιεύονται οι προσωρινοί πίνακες, ενώ μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία για φιλοξενία και μέσω voucher του ΕΣΠΑ.

Αναλυτικότερα, 350 αιτήσεις για νήπια και 225 για βρέφη έχει δεχτεί το νομικό πρόσωπο του Δήμου Ρεθύμνου για να τα φιλοξενήσει στις δομές του, τη νέα σχολική περίοδο.

Σε ό,τι αφορά τα νήπια, κατά πάσα πιθανότητα το δημοτικό σύστημα θα μπορέσει να τα φιλοξενήσει στο σύνολό τους, όχι όμως και τα βρέφη, εξ ου και γίνονται προσπάθειες ώστε στα Μισίρια, όπου υπάρχει υψηλή ζήτηση, να αυξηθεί η δυναμικότητα της δομής σε βρέφη από 20 σε 38.

Την ίδια ώρα, ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων των γονέων για voucher φιλοξενίας των παιδιών τους με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Το νομικό πρόσωπο του Δήμου σε πρώτο χρόνο θα αναρτήσει τους προσωρινούς πίνακες και μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχουν αναρτηθεί οι οριστικοί πίνακες.

Εάν κάποιο παιδί επιλεγεί για φιλοξενία μέσω ΕΣΠΑ, οι γονείς δε θα καταβάλουν τροφεία, ενώ παράλληλα, όσο περισσότερες είναι οι σχετικές αιτήσεις, τόσο περισσότερο θα μπορεί και ο Δήμος να αιτηθεί προσωπικό για τις δομές του.

Οι γεννηθέντες το 2015 και πριν φοιτούν πια υποχρεωτικά στο δημόσιο νηπιαγωγείο και τα παιδιά του 2016 και μετά στις δομές του Δήμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια