Πανεπιστήμιο Κρήτης: Χρυσό μετάλλιο στο Γιάννη Στουρνάρα

Ρέθυμνο
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Χρυσό μετάλλιο στο Γιάννη Στουρνάρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βράβευση του Στουρναρα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τον Οδυσσέα Ζώρα

Το χρυσό μετάλλιο του Πανεπιστημίου Κρήτης, απονεμήθηκε μετά από απόφαση της συγκλήτου, από τον πρύτανη του ακαδημαϊκού ιδρύματος, Οδυσσέα Ζώρα, στον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για την προσφορά του όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στο ίδιο το πανεπιστήμιο. Η απονομή έγινε με αφορμή την 90η επέτειο της Τράπεζας της Ελλάδος και στα πλαίσια του 23ου συνεδρίου μακροοικονομικής ανάλυσης με τον Γιάννη Στουρνάρα να είναι συγκινημένος για την τιμή στο πρόσωπό του και δη στο Ρέθυμνο, την πατρίδα της μητέρας του.

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέας Ζώρας, απένειμε το χρυσό μετάλλιο του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή την 90η επέτειο λειτουργίας της, αλλά και την προσφορά του ιδίου στο πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, τα δύσκολα έχουν περάσει για την ελληνική οικονομία, ωστόσο θα πρέπει να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος για να μειωθεί το δημόσιο χρέος, να στηριχθούν οι τράπεζες για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και να μειωθεί η ανεργία.

Σε διεθνές επίπεδο, θα πρέπει ολοκληρωθεί η οικονομική ενοποίηση της ΕΕ, έτσι ώστε το ευρώ να λάβει τη θέση που του αξίζει στο διεθνές οικονομικό στερέωμα, δηλαδή την πρωτοκαθεδρία έναντι του δολαρίου στις οικονομικές συναλλαγές, μέσα από ενιαία ευρωπαϊκή τραπεζική αγορά και αγορά ομολόγων, όπως και ευρωπαϊκό σύστημα εγγύησης καταθέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Γιάννης Στουρνάρας συγκαταλέγεται στους πρώτους εκλέκτορες του τμήματος Οικονομικών Επιστημών στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News