Κατενθουσιασμένοι οι πρώτοι τουρίστες στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Κατενθουσιασμένοι οι πρώτοι τουρίστες στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πρώτοι επισκέπτες για το 2019 από το εξωτερικό στο όμορφο Ρέθυμνο, δηλώνουν κατενθουσιασμένοι με την κουζίνα, την κουλτούρα, το τοπίο και τα αξιοθέατα

Από την κεντρική και τη βόρεια Ευρώπη είναι οι πρώτοι τουρίστες που επισκέπτονται το Ρέθυμνο φέτος στην πλειοψηφία τους

Είτε είναι η πρώτη τους φορά, είτε η πολλοστή, που βρίσκονται το νησί, είναι σχεδόν απόλυτα ικανοποιημένοι με την επιλογή τους. Τους έχουν κερδίσει οι φιλόξενοι άνθρωποι, η υπέροχη κουζίνα και τα όμορφα, πολλά και σε κοντινή απόσταση, αξιοθέατα.

Δύο φίλες από Ολλανδία, πολύ χάρηκαν με τις διακοπές τους στο Ρέθυμνο: «Μου αρέσει πολύ το Ρέθυμνο επειδή μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά πράγματα, να φάμε με την ησυχία μας, ακόμα και με τις ντόπιες οικογένειες, στο λιμανάκι, την παλιά πόλη, υπάρχουν και πολλά μαγαζιά. Όμορφη παλιά πόλη, το παλιό λιμανάκι για φαγητό, ένα υπέροχο μέρος, μπορείς να δεις πολλά αξιοθέατα τριγύρω και δεν χρειάζεται να φύγεις από την πόλη, δεν είναι απαραίτητο».

Αρκετοί μάλιστα αποφάσισαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να κλείσουν αυτή την σύντομη εκδρομή τους στην Κρήτη. Εκτιμούν την ησυχία και την ηρεμία, παρά την πολυκοσμία, την όλη κουλτούρα του τόπου, την φύση.

Ένα ζευγάρι από τη Δανία έρχεται χρόνια στην Κρήτη, όμως πρώτη φορά επέλεξε το Ρέθυμνο: «Μας αρέσει να ερχόμαστε εδώ. Ήταν απλά ένα σύντομο ταξίδι, το αποφασίσαμε δύο μόλις μέρες πριν έρθουμε. Αγαπάμε το ελληνικό φαγητό και την κουλτούρα, να πηγαίνουμε βόλτες στην όμορφη εξοχή.

Το Ρέθυμνο είναι αξιολάτρευτο, ιδιαίτερα η παλιά πόλη και ο αρχαιολογικός χώρος της Φορτέτζας. Το Ρέθυμνο είναι μια ιδιαίτερη πόλη, έχει πολύ κόσμο, αλλά είναι πολύ ήσυχα και η παλιά πόλη είναι για μένα το καλύτερο μέρος στην Κρήτη!».

Υπάρχει όμως και μια βασική παραφωνία σε αυτή την  ειδυλλιακή εικόνα των διακοπών στο Ρέθυμνο και την Κρήτη, η... άγρα πελατών που δεν αφήνει τους επισκέπτες να απολαύσουν τον τόπο με την ησυχία τους.

Αυτό είναι που ενόχλησε και τουρίστρια από Γερμανία: «Το μοναδικό που δε μου αρέσει. είναι που στο παλιό λιμάνι, σε κυνηγούν από τα εστιατόρια, αυτό είναι το μόνο που δε μου αρέσει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News