Εκδήλωση από την παράταξη: "Οι πολίτες μπροστά - Ένας δήμος για όλους"

Ρέθυμνο
Εκδήλωση από την παράταξη: "Οι πολίτες μπροστά - Ένας δήμος για όλους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά τι έγινε στην εκδήλωση

Σε θεματική εκδήλωση της παράταξης "Οι πολίτες μπροστά - Ένας δήμος για όλους" με υποψήφιο δήμαρχο του μητροπολιτικού δήμου του Ρεθύμνου, Θωμά Κρεβετζάκη, τρεις επιστήμονες, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, ανέπτυξαν την οπτική τους σε σειρά προβλημάτων και λύσεων για το Ρέθυμνο και την Κρήτη.

Πρόκειται για τους Γιώργο Οικονόμου, τοπογράφο - μηχανικό, Άρη Χατζηδάκη, πολιτικό μηχανικό και τον Κώστα Λαγουβάρδο, μετεωρολόγο.

Όλες οι εξουσίες μεταφέρθηκαν στην Αθήνα, η Κρήτη είναι η μόνη περιοχή με εθνικό δίκτυο αλλοτινών προδιαγραφών που έχουν καταργηθεί πανευρωπαϊκά και ο ΟΑΚ συνεχώς αποδυναμώνεται. Ο τοπογράφος μηχανικός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Οικονόμου, αναρωτιέται που θα σταματήσει αυτή η διαδικασία και τι θα απογίνουν τα παλαιά τμήματα του ΒΟΑΚ όπου τόσος κόσμος έχει χάσει τη ζωή του.

Σε επίπεδο πόλεως Ρεθύμνου ο πολιτικός μηχανικός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Άρης Χατζηδάκης, τονίζει ότι πια η πόλη δεν είναι βιώσιμη για τον μόνιμο κάτοικο, παρά για τον επισκέπτη, αρκετοί δρόμοι στο κέντρο θα πρέπει να διανοιχτούν, όπως και η νότια περιμετρική οδός, με τον ίδιο να υπογραμμίζει ότι και αυτά δε θα είναι αρκετά, εάν δεν λειτουργήσουν χώροι στάθμευσης περιμετρικά του κέντρου και δεν αυξηθεί η χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς.

Ο μετεωρολόγος, Κώστας Λαγουβάρδος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, αναφέρθηκε στην έξυπνη πόλη, όπου με εφαρμογές στα κινητά θα ενημερώνεται ο πληθυσμός για τα καιρικά φαινόμενα που μπορεί να είναι επικίνδυνα για ομάδες του πληθυσμού, όπως και στις έκτακτες ειδοποιήσεις σε έντονα καιρικά φαινόμενα. Προτείνοντας, όλα αυτά να γίνουν με οικονομικό τρόπο για να είναι βιώσιμη η λειτουργία αυτών των συστημάτων στο διηνεκές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News