Ρέθυμνο

Χαμηλές προσδοκίες από τις ενδιάμεσες εκπτώσεις στο Ρέθυμνο

Χωρίς κάποια διαφορά στα οικονομικά δεδομένα, κυλούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στο Ρέθυμνο

Οι έμποροι, μουδιασμένοι ακόμα από έναν χειμώνα με τις εισπράξεις στο ναδίρ, προσδοκούν σε κάτι καλύτερο με την τουριστική περίοδο.

Η μικρή ανάκαμψη των ημερών του Πάσχα, δεν συνοδεύτηκε από κάτι καλύτερο λόγω τουρισμού, αφού μπορεί η κίνηση στους δρόμους να είναι αυξημένη, όμως το καταναλωτικό κοινό, περισσότερο διερευνά, παρά... ξοδεύει.

Χαμηλές είναι οι προσδοκίες του εμπορικού κόσμου του Ρεθύμνου από την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο που ξεκίνησε και ενώ έχει προηγηθεί ένας δύσκολος οικονομικά χειμώνας, με μοναδική θετική και μικρή ανάκαμψη από τις ημέρες του Πάσχα και έκτοτε. Η κίνηση είναι αυξημένη από ντόπιους και επισκέπτες, αλλά μονάχα για διερευνητικές ερωτήσεις και λίγη κατανάλωση με το σταγονόμετρο.

Όπως όλα δείχνουν, δεν αποκλείεται οι τωρινές, επίσημες ενδιάμεσες εκπτώσεις, θεσμοθετημένες από το κράτος να είναι και οι τελευταίες του είδους, αφού το καταναλωτικό κοινό «βομβαρδίζεται» από διαδοχικές εκπτωτικές περιόδους, σύμφωνα με τους εμπόρους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επικρατεί σύγχυση, ενώ αρκετά καταστήματα τοπικών συμφερόντων παραμένουν κλειστά τις Κυριακές των περιόδων αυτών, αφού δεν σημειώνεται κάποια αξιόλογη μεταβολή στον τζίρο τους.

Ούτε η τουριστική περίοδος που έχει ξεκινήσει δειλά - δειλά, δεν έχει αλλάξει κάτι καθοριστικά στην οικονομική κατάσταση του εμπορικού κλάδου στο Ρέθυμνο. Σίγουρα οι προσδοκίες είναι αυξημένες, όμως ακόμη δεν διαφαίνεται κάποια ουσιαστική διαφορά, πέραν της αύξησης της κίνησης στους δρόμους.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια