Ρέθυμνο

Εκδηλώσεις

Γίνε «δότης ζωής» και χάρισε αίμα στο Ρέθυμνο

Κυριακή, 19 Μαΐου 2019, 12:00 πμ, Κτήμα του Εργαστηρίου «Αμάλθεια»

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί για να καλυφτούν οι επιτακτικές ανάγκες του Ρεθύμνου

Μια γιορτή εθελοντισμού θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο από το Βιωματικό, Μουσικοχορευτικό και Παιδαγωγικό Εργαστήρι της πόλης «Πυρρίχια Δρώμενα» σε συνεργασία με το Σύλλογο Αιμοδοτών «Δότες Ζωής».

Πρόκειται για μία εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου 10 το πρωί με 1 το μεσημέρι στο Κτήμα του Εργαστηρίου «Αμάλθεια» και στόχος είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες φιάλες αίματος για τις ανάγκες του νομού που είναι επιτακτικές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καθώς στην εποχή μας η έννοια Ανθρωπισμός υποτιμάται και δέχεται συνεχώς πλήγματα, εφ’ όσον λίγοι άνθρωποι υποστηρίζουν και ελλόγως, αλλά κυρίως εμπράκτως οτιδήποτε εκείνος πρεσβεύει, καλούμαστε όλοι εμείς μαζί, σαν μια γροθιά, να γίνουμε μέτοχοι μιας διαδικασίας, της οποίας το αποτέλεσμα αν μη τι άλλο υπηρετεί κάτι υψηλό: κι αυτό δεν είναι άλλο απ’ την μεγίστη έκφραση-απόδειξη αγάπης του ανθρώπου προς το συνάνθρωπο, δίνοντας ζωή απ’ τη ζωή του!

Εξίσου σημαντική, ωστόσο, με την επίτευξη του επιθυμητού στόχου μέσω της δράσης αυτής, είναι και η μετάδοση ενός πολύ βαρυσήμαντου μηνύματος στα μέλη της τοπικής και μη, κοινωνίας. Πρόκειται για το μήνυμα της αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, αλλά και της αξίας της πραγμάτωσης των φαινομενικά απλών πράξεων, που ωστόσο έχουν ζωτική σημασία, εφ’ όσον δύνανται να χαρίσουν το πιο δεδομένο και ταυτοχρόνως αβέβαιο δώρο της ζωής: την ίδια τη ζωή!

Σαφώς, ένα απ’ τα βασικά ζητούμενα της εν λόγω δράσης, όπως και ανάλογων δράσεων εθελοντικού χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν (και που μέλλονται να γίνουν), είναι η κινητοποίηση μικρών και μεγάλων, μέσω της κοινοποίησης σε πρώτη φάση και παραδειγματισμού σε δεύτερη. Κύριο μέλημά μας συνιστά η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς, η οποία, ούσα ο βασικότερος φορέας της ελπίδας για ένα καλύτερο και πιο ‘ανθρώπινο’ αύριο, είναι σημαντικό να κατανοήσει το εξής: ότι η ακραιφνής αγάπη δεν εκδηλώνεται πάντα κι απαραίτητα μέσα από βαρύγδουπες και πολυέξοδες χειρονομίες, αλλά αντιθέτως, λανθάνει στις πιο απλές και παράλληλα ουσιαστικές πράξεις.

Σε μια τέτοια γιορτή δε θα αφήναμε φυσικά απ’ έξω τους μικρούς μας φίλους, για την απασχόληση των οποίων θα πραγματοποιηθούν παιδαγωγικές δραστηριότητες, έτσι ώστε να περάσουν μια ευχάριστη, ποιοτική κι εποικοδομητική Κυριακή με τους γονείς τους σε ένα φυσικό χώρο, που θα τους χαρίσει ξεγνοιασιά, απομακρύνοντας τους για λίγο από τις πανταχού, πλέον, υπάρχουσες εκφάνσεις της τεχνολογίας.

Δεν θα λείπουν φυσικά, όπως προσιδιάζει σε μια γιορτινή περίσταση, ο χορός, το τραγούδι και τα άπλετα εδέσματα.

Καλούμε, λοιπόν, όλο τον κόσμο σε αυτήν την εξαιρετικής σημασίας προσπάθεια, ώστε μαζικά να συνεισφέρουμε σε εκείνο το κομμάτι του πληθυσμού μας που πάσχει και έχει άμεση ανάγκη τη βοήθειά μας. Ας προσφέρουμε λίγο απ’ το χρόνο μας, λίγο απ’ το αίμα μας, για να αποδείξουμε περίτρανα ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ…ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια