Ρέθυμνο: H χωματερή, γίνεται πνεύμονας πρασίνου

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: H χωματερή, γίνεται πνεύμονας πρασίνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεντροφύτευση και φιλόδοξα σχέδια για τα Τρία Μοναστήρια

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στην εθελοντική δενδροφύτευση στην πρώην χωματερή της πόλης του Ρεθύμνου στα Τρία Μοναστήρια. Με εκπαιδευτικές δράσεις που πέρασαν στα παιδιά σημαντικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά μηνύματα, το 16ο δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου, γιόρτασε την Πρωτομαγιά με τη συνδρομή και του μελισσοκομικού συλλόγου Μελιττεύς. Μέσα σε ένα μόλις χρόνο λειτουργίας, ο σύλλογος κατοίκων Τριών Μοναστηρίων, έχει βάλει στόχο, σε συνεργασία με τον ΕΣΔΑΚ, να αλλάξει ριζικά την περιοχή.

Από χώρο εναπόθεσης σκουπιδιών, σε πνεύμονα πρασίνου. Μια χωματερή όπου ανεξέλεγκτα εναποτίθεντο τα σκουπίδια της πόλης του Ρεθύμνου για 25 χρόνια και ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί. Ο νεοσύστατος σύλλογος κατοίκων Τριών Μοναστηρίων, σε συνεργασία με τον δήμο, το 16ο δημοτικό σχολείο και τον μελισσοκομικό σύλλογο Μελιττεύς, διοργάνωσαν εθελοντική δενδροφύτευση, περνώντας σημαντικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά μηνύματα στη νέα γενιά.

Μέσα σε ένα μόλις χρόνο ύπαρξης, ο σύλλογος κατοίκων Τριών Μοναστηρίων, μέσα από τη δράση του έχει βάλει στόχο να αποτελέσει η περιοχή, χώρο για μια κοντινή απόδραση και πνεύμονα πρασίνου της πόλης του Ρεθύμνου με πάρκο και γήπεδα, μετά από ανάπλαση και ενώ γίνονται προσπάθειες σε συνεργασία με τον ΕΣΔΑΚ για ένταξη της περιοχής, σε πρόγραμμα αποκατάστασης.

Πλούσιες δράσεις για παιδιά και εδέσματα για μικρούς και μεγάλους, ετοιμάστηκαν με μεράκι, ενώ στην δενδροφύτευση συμμετείχε και ο μελισσοκομικός σύλλογος Ρεθύμνου, Μελιττεύς που ήδη διοργανώνει αντίστοιχη δράση στο Αρκάδι με την φύτευση μελισσοκομικών δέντρων και φυτών, όπως πεύκα, χαρουπιές και δεντρολίβανα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News