Ημέρα μνήμης για τα θύματα που χάθηκαν στους δρόμους της Κρήτης

Ρέθυμνο
Ημέρα μνήμης για τα θύματα που χάθηκαν στους δρόμους της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άναψαν κεριά και τήρησαν ευλαβικά το έθιμο

Κάθε Μεγάλη Παρασκευή, κρατούν κεράκια αναμμένα για 5 λεπτά, στη μνήμη των θυμάτων της ασφάλτου. Η τροχοπρόληψη Ρεθύμνου καλεί κάθε χρόνο σε αυτό το τάμα, την κοινωνία, για να τιμήσει την μνήμη όσων έφυγαν άδικα από κοντά μας. Την επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο μπροστά από το δημαρχείο Ρεθύμνου, τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιος.

Άναψαν κεριά αγάπης και τα κράτησαν στα χέρια τους για 5 λεπτά. Είναι το τάμα της κοινωνίας του Ρεθύμνου, κάθε Μεγάλη Παρασκευή, στα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων. Τιμούν τη μνήμη όσων έφυγαν άδικα από ζωή και τόσο πρόωρα.

Γράφουν μηνύματα σε χαρτάκια στον τοίχο του δημαρχείου: "Για όλες τις μητέρες", "Για τον γρηγόρη 35 ετών", "Για τον Γιώργο 18 ετών", ένας άλλος Γιώργος 56 ετών μπαμπάς... Μια πρωτοβουλία από την Τροχοπρόληψη Ρεθύμνου για να μην ξεχνάμε, με τον πρόεδρο, Γιώργο Καραβιώτη, να καλεί τους νέους σε σοφία και σύνεση.

Συγκινημένος ο Μανώλης Τσουτσουδάκης, δημότης Ρεθύμνου ευχαρίστησε τον κόσμο που παρευρέθηκε και ευχήθηκε όλοι με υγεία να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Είναι στιγμές τιμής, προσευχής και κατάνυξης στη μνήμη των θυμάτων της ασφάλτου, ανήμερα της ημέρας του μεγαλύτερου πένθους της Ορθοδοξίας, την Μεγάλη Παρασκευή.

Αφύπνιση χρειάζεται, ευαισθητοποίηση και πρόληψη με αγάπη στον συνάνθρωπο. Μια λέξη, μια συμβουλή και λίγη προσοχή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News