Ρέθυμνο

Γ. Ταταράκης: Έκκληση να μην πέσει καμία κροτίδα στο Δ. Αγίου Βασιλείου

Μετά τις Μέλαμπες κι η Δημοτική Αρχή Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο δια στόματος του Δημάρχου Γιάννη Ταταράκη αποφάσισε να κινηθεί στην κατεύθυνση της μη χρήσης κροτίδων τη βραδιά της Ανάστασης.

«Με ανακοίνωσή μας θα ζητήσουμε από τους πολίτες να συμβάλουν μεμονωμένα κι όλοι μαζί για την ασφάλεια τους» αναφέρει ενδεικτικά ο Γιάννης Ταταράκης.
Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση φορέων από τις Μέλαμπες που καλούν τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες να πουν «όχι» στις κροτίδες για να απολαύσουν ένα ήρεμο Πάσχα.
Το Τοπικό Συμβούλιο, η Ενορία, ο  Αθλητικός Όμιλος, ο  Πολιτιστικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Γυναικών, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, κι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός αναφέρουν συγκεκριμένα: «Εμείς οι φορείς των Μελάμπων, θέλουμε να επισημάνουμε το αρνητικό και επικίνδυνο έθιμο της χρήσης κροτίδων κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και της εορτής του Πάσχα . Η κατανυκτικότατα, ιερότητα και πνευματικότητα των ημερών είναι στοιχεία που οφείλουμε όλοι μας να προασπίσουμε και να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο, σεβόμενοι πρωτίστως τους ηλικιωμένους και τα παιδιά μας, τη σωματική και ψυχική υγεία όλων μας, ακολούθως δε τα αγαπημένα μας πρόσωπα που έχουν φύγει, μια και μέσω του Αναστάσιμου μηνύματος αυτά βρίσκονται ακόμα πιο κοντά μας αυτές τις μέρες. Η υπερηφάνεια μας καθώς και η αστείρευτη αγάπη για το χωριό μας θα πρέπει να εδραιώνεται και να επιβεβαιώνεται από δράσεις και πράξεις που έχουν σαν βάση τον αλληλοσεβασμό, την διατήρηση και την προβολή των γνήσιων παραδόσεων του χωριού μας. Καλούμε λοιπόν όλους όσους βρεθούν τις Άγιες αυτές ημέρες στο χωριό μας, μόνιμους κατοίκους αλλά και επισκέπτες, όπως σε δημόσιους χώρους συνάθροισης κυρίως των ηλικιωμένων και παιδιών, να αποφύγουμε εντελώς την χρήση κροτίδων. Κάνουμε δε ιδιαίτερη παράκληση προς στους γονείς αλλά και όλους όσους μπορούν, να βοηθήσουν με τον τρόπο τους στην προσπάθεια αυτή. Σε χώρους και εκδηλώσεις ιδιωτικές, έκαστος μπορεί να πράττει όπως αυτός επιθυμεί».

Σχόλια