Γιατί η επιλογή λαμπάδων με παιχνίδια επηρεάζει την τοπική αγορά;

Ρέθυμνο
Γιατί η επιλογή λαμπάδων με παιχνίδια επηρεάζει την τοπική αγορά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μικρό καλάθι για τις Πασχαλινές αγορές κρατούν οι καταστηματάρχες στο Ρέθυμνο

Μικρό καλάθι κρατούν οι έμποροι του Ρεθύμνου που θεωρούν ότι ήδη προδιαγράφεται μια δύσκολη πασχαλινή περίοδος που στην καλύτερη των περιπτώσεων θα κινηθεί στα περσινά, χαμηλά επίπεδα.

Κάθε χρόνο και χειρότερα τα οικονομικά των εμπόρων του Ρεθύμνου. Μετά από τον πιο δύσκολο χειμώνα εδώ και δεκαετίες, τώρα ούτε καν η πασχαλινή περίοδος δεν προδιαγράφεται λαμπρή για τις τσέπες τις τοπικής οικονομίας.

Τα είδη για τα εορταστικά τραπέζια θα έχουν την τιμητική τους, όπως και αυτά για τα παιδιά, από παιχνίδια μέχρι λαμπάδες και αν περισσέψει κάτι θα διατεθεί σε ρούχα και υποδήματα.

Ούτε το Καθολικό Πάσχα «έσωσε την παρτίδα» για τους εμπόρους που δεν είδαν τουρίστες να πραγματοποιούν αγορές και που τηρούν στάση αναμονής για κάτι καλύτερο στο ορθόδοξο Πάσχα, χωρίς να τρέφουν όμως ψευδαισθήσεις.

Πάντως τα παιδιά δείχνουν ξεκάθαρα την προτίμησή τους στις λαμπάδες με τα παιχνίδια, με τους γονείς και τους νονούς μάταια να προσπαθούν για τις πιο παραδοσιακές και χειροποίητες λαμπάδες των ελληνικών βιοτεχνιών, κάτι που επηρεάζει αρνητικά και τους καταστηματάρχες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News