default-image

Διανομείς: Καθημερινά σε κίνδυνο για το μεροκάματο του... τρόμου

Κρήτη
Διανομείς: Καθημερινά σε κίνδυνο για το μεροκάματο του... τρόμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνθρωποι που διακινδυνεύουν καθημερινά ακόμα και τη ζωή τους, είναι όμως κοινωνικά αόρατοι

Παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα κι όμως είναι αόρατοι στο κοινωνικό σύνολο. Ο λόγος για τους διανομείς. Μια δουλειά που δεν χαίρει εκτίμησης, παρά αδιαφορίας και κριτικής. Οι διανομείς ζητούν να θεσμοθετηθεί η προστασία του επαγγέλματος τους από το κράτος, όπως και η κοινωνία να δείχνει κατανόηση για έναν κλάδο που έρχεται αντιμέτωπος με αμέτρητους κινδύνους καθημερινά.

Άνθρωποι που διακινδυνεύουν καθημερινά ακόμα και τη ζωή τους, είναι όμως κοινωνικά αόρατοι. Ο Αντώνης Στεφάνου από τα 16 του που πήρε δίπλωμα για μηχανάκι 50 κυβικών, είναι διανομέας, εδώ και 10 χρόνια πια. Κάθε νύχτα έρχεται αντιμέτωπος με μεθυσμένους επικίνδυνους οδηγούς.

Ο Γιώργος Τσιάγας μίλησε στον δημοσιογράφο Ματθαίο Καπετανάκη και για τις παγίδες στους δρόμους -"ναρκοπέδια" από έργα ημιτελή και παρεμβάσεις που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ σωστά.

Ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών βγαίνουν στο δρόμο με το μηχανάκι, χωρίς να συμμερίζονται οι πελάτες ότι λόγω βροχής οι δρόμοι είναι ακόμη πιο επικίνδυνοι. Ένα ανειδίκευτο επάγγελμα, με πολύ μεγαλύτερο όμως κίνδυνο απ' ό,τι έτερα αντίστοιχα επαγγέλματα.

Τα μηχανάκια σπάνε, τα αφεντικά πολλές φορές αδιαφορούν και η κοινωνία απλά εντείνει την αδιαφορία και την εύκολη κριτική από την άνεση του καναπέ του σπιτιού.

Μεταξύ άλλων από πλευράς κράτους σύντομα θα είναι υποχρεωτική η συντήρηση δικύκλων από τον εργοδότη και η εισαγωγή στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ των αριθμών κυκλοφορίας των δικύκλων για να ενταθούν οι έλεγχοι, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Αυτό που ζητούν οι διανομείς, είναι και λίγη ανθρωπιά, ευγένεια και κατανόηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News