Γιατί είναι πιο «επικίνδυνη» η φετινή αντιπυρική περίοδος;

Ρέθυμνο
Γιατί είναι πιο «επικίνδυνη» η φετινή αντιπυρική περίοδος;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αντιπυρική προστασία τέθηκε στο επίκεντρο συνεδρίασης στην αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου

Τη συνεργασία των πολιτών ζητούν σώματα ασφαλείας και στελέχη πολιτική προστασίας και αυτή την αντιπυρική περίοδο που ξεκινά την 1η Μαΐου, για ένα άφλεκτο καλοκαίρι

Η συνεργασία των υπηρεσιών και η ετοιμότητα είναι σε αυξημένο επίπεδο μιας και οι πληθώρα βροχοπτώσεων έχει επιφέρει αυξημένη βλάστηση και η οποία σύντομα θα είναι εύφλεκτη.

Απαγορεύεται λοιπόν το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο, ενώ ακόμα και σε περιπτώσεις μη καθαρισμού ιδιωτικών εκτάσεων από πολίτες, επικρέμανται πρόστιμα!

Η αντιπυρική προστασία τέθηκε στο επίκεντρο συνεδρίασης στην αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου με τους ιθύνοντες της πολιτικής προστασίας, δήμων και περιφερειακής ενότητας, παρουσία του νέου διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρεθύμνου, Παναγιώτη Καράμπελα.

Η ετοιμότητα, η συνεργασία και η πρόληψη όλων επισφραγίστηκαν με την αντιπυρική περίοδο να ξεκινά σύντομα, την 1η Μαΐου και με την πρόσληψη 1.500 εποχικών πυροσβεστών πανελλαδικά.

Από πλευράς δήμου Ρεθύμνου, από τον επικεφαλής της πολιτικής προστασίας, Νίκο Αγριμάκη, τονίστηκε ότι οι πολίτες υποχρεούνται από τον νόμο να καθαρίσουν τις εκτάσεις τους από εύφλεκτες ύλες, ιδίως περιαστικά της πόλης και στις περιοχές πλησίον των δασών, αφού επικρέμανται και πρόστιμα, όπως ορίζει ο νόμος σε διαφορετική περίπτωση.

Από 1ης Μαΐου λοιπόν, ούτε σπίρτο αναμμένο οπουδήποτε, μιας και οι παρατεταμένες και αυξημένες βροχοπτώσεις, σημαίνουν άφθονη και συνάμα εύφλεκτη βλάστηση. Τοπική αυτοδιοίκηση και πυροσβεστική υπηρεσία, ποντάρουν στην ευαισθητοποίηση και την συνεργασία των πολιτών για ένα άφλεκτο καλοκαίρι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News