Ρέθυμνο

Πυροσβεστικό σταθμό απέκτησαν τα Ανώγεια

Εγκαίνια παρουσία της Όλγας Γεροβασίλη στα Ανώγεια

Με χαρά και ικανοποίηση η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι το όραμα γίνεται πράξη, δηλαδή η ίδρυση του νέου πυροσβεστικού κλιμακίου Ανωγείων. Μέχρι σήμερα η ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου καλύπτονταν από το σταθμό στο Γαράζο, αφού δεν υπήρχε πυροσβεστικό κλιμάκιο στην ορεινή κωμόπολη του Ψηλορείτη, γεγονός που αλλάζει πλέον για την περιοχή.

Παρουσία της υπουργού προστασίας του πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου τα εγκαίνια του πυροσβεστικού κλιμακίου Ανωγείων που είναι και η 29η δομή ανά την Κρήτη. Η υπουργός εξήρε την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα των σωμάτων ασφαλείας στη δοκιμαζόμενη Κρήτη, ενώ υπογράμμισε ότι πια, λόγω της κλιματικής αλλαγής, ο σχεδιασμός υλοποιείται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο νέο κλιμάκιο βρίσκονται μόνιμα 3 πυροσβεστικά οχήματα και 13 πυροσβέστες οι οποίοι μετακινούνται από άλλες περιοχές της Κρήτης και θα κατοικούν πλέον μόνιμα στα Ανώγεια. Ο νέος πυροσβεστικός σταθμός θα καλύπτει όλο τον ορεινό όγκο του Ψηλορείτη, το δυτικό Ηράκλειο και την Αξό. Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειος Ματθαιόπουλος έδωσε το παρών, όπως και ο Περιφερειακός Διοικητής Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης και λοιπά στελέχη.

Ο δήμαρχος Ανωγείων, Μανώλης Καλλέργης και ο αντιδήμαρχος, Βασίλης Σμπώκος, τόνισαν ότι το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία σε 5 μόλις μήνες μετά από το σχετικό αίτημα, θα συμβάλλει καθοριστικά και στις επιχειρήσεις διάσωσης, ενώ σχεδιάζεται να λειτουργησει σχολείο διασωστών, με τα Ανώγεια έτοιμα να φιλοξενήσουν υποψήφιους διασώστες από όλο τον κόσμο.

Βολές κατά της Νέας Δημοκρατίας

Βολές κατά της ΝΔ και εν γένει της αντιπολίτευσης επέρριψε η υπουργός προστασίας του πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, στο περιθώριο των εγκαινίων του πυροσβεστικού κλιμακίου στα Ανώγεια.

Ανέφερε ότι η ΝΔ λόγω έλλειψης ατζέντας στα θέματα οικονομίας, στρέφει την πολιτική συζήτηση σε ζητήματα ασφαλείας. Η υπουργός, συνέστησε στο πολιτικό σύστημα, να χειρίζεται τα ζητήματα ασφαλείας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Δριμεία επίθεση κατά της ΝΔ και του συνόλου της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε από τα Ανώγεια Ρεθύμνου η υπουργός προστασίας του πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι η έλλειψη ατζέντας στον πολιτικό διάλογο, την οδήγησε στο να καταφέρεται εναντίον της κυβέρνησης σε ζητήματα ασφαλείας για τα οποία θα έπρεπε να επικρατεί σύμπνοια στο πολιτικό σύστημα.

Η Όλγα Γεροβασίλη, υπογράμμισε ότι διαχρονικά έχουν πληγεί τα σώματα ασφαλείας και δη η αστυνομία και η πυροσβεστική, από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ τώρα αναρρώνουν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, αλλά με σκληρή προσπάθεια.

Η υπουργός, πρότεινε στο πολιτικό προσωπικό της χώρας να εγκύψει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στα ζητήματα ασφαλείας και όχι να γίνεται εκμετάλλευση αυτής της ατζέντας, επειδή πια τα οικονομικά ζητήματα, μετά την έξοδο από τα μνημόνια και την εξισορρόπηση της οικονομίας, τώρα αρχίζει και να επιστρέφει η χώρα στην ανάπτυξη.

Στο νέο κλιμάκιο βρίσκονται μόνιμα 3 πυροσβεστικά οχήματα και 13 πυροσβέστες οι οποίοι μετακινούνται από άλλες περιοχές της Κρήτης και θα κατοικούν πλέον μόνιμα στα Ανώγεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια