ΟΤΕ: Εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών FTTH στον Δήμο Ρεθύμνου

Ρέθυμνο
ΟΤΕ: Εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών FTTH στον Δήμο Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για μια ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών και την τοπική επιχειρηματικότητα

Ο Δήμος Ρεθύμνου, αντιλαμβανόμενος τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων και των τοπικών επιχειρήσεων για ακόμη πιο γρήγορες ταχύτητες Internet και προκειμένου να διευκολύνει τη διακίνηση δεδομένων μεγάλου όγκου, την ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών εργασιών και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online κ.λπ. στήριξε την υλοποίηση του έργου αναβάθμισης του τηλεπικοινωνιακού δικτύου του Δήμου, χορηγώντας τις απαιτούμενες άδειες και διευκολύνοντας τις εργασίες αναβάθμισης, τις οποίες υλοποίησε ο Όμιλος ΟΤΕ.

Με δεδομένο ότι το δίκτυο εγκαταστάθηκε σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, αναπόφευκτα προκλήθηκε επιβάρυνση στην κυκλοφορία παρά την προσπάθεια ελαχιστοποίησης της όχλησης, την τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας και την ταχύτητα εκτέλεσης των εργασιών.

Ελπίζουμε στην κατανόηση των συμπολιτών, οι οποίοι θα ωφεληθούν από το συγκεκριμένο έργο, το οποίο, ας σημειωθεί, γίνεται σε ελάχιστες πόλεις της Ελλάδας και το Ρέθυμνο συμπεριλήφθηκε σε αυτές, ως προσωπική επιλογή του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλη Τσαμάζ, ο οποίος έχει επιδείξει κι άλλες φορές το ενδιαφέρον του κι έχει εμπράκτως στηρίξει δράσεις του Ρεθύμνου.

Σύντομα, λοιπόν, χάρης στη συνεργασία τη Δημοτικής Αρχής με τον Όμιλο ΟΤΕ η οποία επέτρεψε την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών, αρχιτεκτονικής Fiber to the Home (FTTH), κάτοικοι και επιχειρήσεις του Δήμου Ρεθύμνου θα απολαμβάνουν ταχύτητες Internet έως 200Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1Gbps, με 100% οπτική ίνα.

Πρόκειται για μια ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών και την τοπική επιχειρηματικότητα, ενώ εκτιμάται ότι θα ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα σε πάνω από 2.400 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News