Την «πλάτη» στις εκλογές… γύρισαν οι φοιτητές

Ρέθυμνο
Την «πλάτη» στις εκλογές… γύρισαν οι φοιτητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπουδαστές του ΤΕΙ Κρήτης και φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, επιδεικνύουν αδιαφορία παρότι έπονται εκλογικές διαδικασίες που θα αφορούν το σύνολο των πολιτών της Ελλάδας

Την πλάτη στις φοιτητικές εκλογές γύρισαν σπουδαστές και φοιτητές. Υποτονικό ήταν το ενδιαφέρον που επέδειξαν λίγο πριν τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι σπουδαστές ζητούν χρηματοδότηση για την επιτυχή ανωτατοποίηση των ΤΕΙ, ενώ συνολικά μαζί με τους φοιτητές θέτουν ως σημαντικό ζήτημα τις τιμές των ενοικίων που έχουν εκτοξευτεί. Παράλληλα, μερίδα φοιτητών ζήτησε την επανεξέταση του ζητήματος της ανομίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Υποτονική η κίνηση στις φοιτητικές εκλογές. Σπουδαστές του ΤΕΙ Κρήτης και φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, επιδεικνύουν αδιαφορία παρότι έπονται εκλογικές διαδικασίες που θα αφορούν το σύνολο των πολιτών της Ελλάδας. Ζητούμενο η σωστή ανωτατοποίηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με τις κατάλληλες χρηματοδοτήσεις για να μη ναυαγήσει το νεοϊδρυθέν Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης πριν καν ανοίξει τα πανιά του, αφήνοντας στο παρελθόν το ΤΕΙ Κρήτης.

Μερίδα φοιτητών αναφέρεται στην ανομία που επικρατεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στην ανάγκη για τροποποίηση του ασύλου με φόντο και το ντου αναρχικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο που ανέστειλε την εκλογική διαδικασία.

Ψηλά στην ατζέντα παραμένει και το στεγαστικό πρόβλημα των φοιτητών μιας και ελέω βραχυχρόνιας μίσθωσης, η ενοικίαση ακινήτων έχει αποβεί σε ακριβή υπόθεση, με αποτέλεσμα αρκετοί φοιτητές να επιστρέφουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, λόγω αδυναμίας να αντεπεξέλθουν οικονομικά στις σπουδές τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News