Αγαπούν το περιβάλλον και το αποδεικνύουν - Έκαναν λαμπίκο την παραλία του Ρεθύμνου

Ρέθυμνο
Αγαπούν το περιβάλλον και το αποδεικνύουν - Έκαναν λαμπίκο την παραλία του Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απ' άκρη σ' άκρη καθαρίζεται η μεγάλη αμμώδης παραλία του Ρεθύμνου τμηματικά, κατά μήκος των 12 χιλιομέτρων της

Φοιτητές και η Σκανδιναβική κοινότητα του Ρεθύμνου που με τη στήριξη του δήμου καθάρισαν την παραλία και στο ύψος του Πλατανιά, όπου κατά τις περασμένες κακοκαιρίες εναποτέθηκαν κάθε ανθρώπινοι ρύποι, αλλά και φυσικά φερτά υλικά. Οι φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις θα ολοκληρωθούν με δενδροφύτευση στην παλιά χωματερή στα Τρία Μοναστήρια.

Απ' άκρη σ' άκρη καθαρίζεται η μεγάλη αμμώδης παραλία του Ρεθύμνου τμηματικά, κατά μήκος των 12 χιλιομέτρων της. Την τρέχουσα εβδομάδα που διεθνώς σηματοδοτείται από φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις, επιλέχθηκε και ο καθαρισμός στην περιοχή του Πλατανιά, όπου εκβάλλει ο ομώνυμος ποταμός με τις περασμένες κακοκαιρίες να έχουν εναποθέσει πληθώρα φερτών υλικών, αλλά και ανθρωπογενών ρύπων.

Εθελοντές φοιτητές της AIESEC, μέλη της Σκανδιναβικής κοινότητας Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον δήμο και τη διεύθυνση καθαριότητας και πρασίνου, αφαίρεσαν ό,τι δεν ανήκει στην παραλία, για να αποδοθεί σε καλή κατάσταση, όχι μόνο στους ντόπιους και τους τουρίστες, αλλά και στην χελώνα Καρέτα που έχει επιλέξει αυτόν τον χώρο ως το φυσικό ενδιαίτημά της για την αναπαραγωγή της, εδώ και χιλιάδες, αν όχι και εκατομμύρια χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις θα ολοκληρωθούν με δενδροφύτευση στην παλιά χωματερή στα Τρία Μοναστήρια, στα νότια προάστια της πόλης του Ρεθύμνου, από τον μελισσοκομικό σύλλογο Ρεθύμνου ΜΕΛΙΤΤΕΥΣ, τον σύλλογο κατοίκων Τριών Μοναστηρίων και με την στήριξη του δήμου Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News