Ρέθυμνο

Στο χρώμα του αυτισμού το Δημαρχείο και το Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου

Ζουν, δρουν, σκέφτονται, δημιουργούν με τον δικό τους τρόπο

Το Δημαρχείο και το Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου φωτισμένα μπλε, αυτό είναι το χρώμα του αυτισμού και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, η τοπική αυτοδιοίκηση, κοινωνικοί φορείς και ο σύλλογος γονέων κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου, ένωσαν δυνάμεις για να περάσουν μηνύματα στην κοινωνία για κάποιους ανθρώπους που σκέφτονται και δρουν διαφορετικά από το σύνηθες.

Ζουν, δρουν, σκέφτονται, δημιουργούν με τον δικό τους τρόπο. Αυτό όμως δεν πρέπει να τους αποστερεί βασικά κοινωνικά δικαιώματα, όπως η εργασία και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Έτσι και ο τοπικός σύλλογος γονέων κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου, έχει ξεκινήσει προσπάθειες, ούτως ώστε οι άνθρωποι με αυτισμό να μπορούν να εκπαιδευτούν σε μια εργασία, την οποία μάλιστα θα μπορούν να την διεκπεραιώνουν ιδιαιτέρως σχολαστικά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στον Πλατανιά Ρεθύμνου έχει αρχίσει τη λειτουργία του και το κοινωνικό στέκι ΑμεΑ που φιλοξενεί και ανθρώπους με αυτισμό. Είναι ένας πολυχώρος πολιτισμού, όπου οι άνθρωποι με διάφορες μορφές αναπηριών, μπορούν να συναναστρέφονται κοινωνικά, ξεχνώντας όσο γίνεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Από κοντά στις προσπάθειες και η αυτοδιοίκηση που στο μέτρο του δυνατού, απασχολεί ΑμεΑ, ενώ για λίγες μέρες, συμβολικά, φωτίζονται μπλε το δημαρχείο και το κτίριο Δελφίνι, στο χρώμα του αυτισμού.

 

 

Σχόλια