Φοιτητές από τις ΗΠΑ κάνουν την πρακτική τους στην Κρήτη

Ρέθυμνο
Φοιτητές από τις ΗΠΑ κάνουν την πρακτική τους στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κερδίζει έδαφος ως εκπαιδευτικός προορισμός η Κρήτη - Ενθουσιασμένοι οι φοιτητές από τις ομορφιές του νησιού

Φοιτητές από τις ΗΠΑ και το πανεπιστήμιο Drexel, βρίσκονται στην Κρήτη για την πρακτική τους άσκηση, εγκαινιάζοντας προπάθειες η Ελλάδα να εγκαθιδρυθεί εκ νέου ως προορισμός εκπαίδευσης και μάλιστα με επίκεντρο την Κρήτη.

Οι φοιτητές είναι ενθουσιασμένοι με το νησί και ανυπομονούν να γνωρίσουν την γλώσσα, τον πολιτισμό και να κάνουν νέους φίλους. Οι φοιτητές από τις ΗΠΑ είναι κατενθουσιασμένοι με τις ερευνητικές θέσεις πρακτικής άσκησης και όχι μόνο, στην Κρήτη. Ο συνολικός στόχος του προγράμματος είναι να εγκαθιδρυθεί εκ νέου η Ελλάδα και η Κρήτη ως προορισμός εκπαίδευσης, πέραν του τουρισμού και των στερεοτύπων.

Η μία εκδοχή είναι με τέσσερα μαθήματα σε ένα μήνα και η έτερη εκδοχή είναι με 10ήμερα εντατικά μαθήματα κατά τη διάρκεια διακοπών που είναι και υβριδικά. Ο κύριος στόχος είναι χτιστούν γέφυρες ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα με επίκεντρο την Κρήτη, εξηγεί ο Θεόδωρος Κατερινάκης, επίκουρος καθηγητής του πανεπιστημίου Drexel.

Ήρθα ως μέρος ενός προγράμματος πρακτικής εξάσκησης και κατά το ταξίδι μου, ευελπιστώ να έχω μια καλύτερη κατανόηση του πολιτισμού της Κρήτης, να γνωρίσω νέους ανθρώπους, να δοκιμάσω νέο φαγητό και να μάθω για την κουλτούρα εδώ, ευελπιστεί η φοιτήτρια, Isabella Louise Santosusso.

Οι σπουδές των φοιτητών από τις ΗΠΑ αφορούν αρκετά διαφορετικά πεδία, όμως όλοι τους επέδειξαν ένα ζωηρό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, οπότε και προσεκτικά επιλέχθηκαν από το πανεπιστήμιο Drexel για να έρθουν στην Κρήτη και να εμβαθύνουν ο καθένας τους στο πεδίο του ειδικού ενδιαφέροντός του, είτε στην έρευνα, είτε στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Ως μοναδική ευκαιρία για κάποιον από τις ΗΠΑ για να ταξιδέψει σε μια διαφορετική χώρα και να ζήσει εκεί, με μια υπέροχη εργασία, αλλά και να γνωρίσει έναν άλλο πολιτισμό, γλώσσα, ίσως και να κάνει νέους φίλους, αναγνωρίζει το ταξίδι του αυτό, ο Jason David Wong.

Είναι όμορφα, είναι ένα μεγάλο νησί με πολλά να εξερευνήσεις, είμαι ενθουσιασμένη να δω τις παραλίες, να δω τη φύση. Το φαγητό εδώ είναι πολύ φρέσκο, πολλά παρασκευάζονται εδώ στο νησί, κάτι διαφορετικό απ' ό,τι στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, όπου πολλά εισάγονται, αναφέρει η Krystyna Satyuk.

Ο πολιτισμός, η φιλοξενία, η φύση, οι άνθρωποι της Κρήτης, έχουν ενθουσιάσει τους φοιτητές από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού! Ανυπομονούν να αναλάβουν καθήκοντα, να μάθουν, να βιώσουν και να γνωρίσουν, πολλά εξ όσων τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, την οποία χαίρονται που έλαβαν.

Προσπαθώ να αφομοιώσω όσο περισσότερα μπορώ. Οι άνθρωποι, ο πολιτισμός. Να μάθω τα περισσότερα δυνατόν. Ευελπιστώ να γίνω διεθνής ανταποκρίτρια και να δω τον κόσμο. Αυτό είναι η αρχή αυτού και μέχρι στιγμής είναι υπέροχα, σύμφωνα με την Margaret R Fedorocsko.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News