Ρέθυμνο

«Ξεχείλισαν» οι κάδοι στο Ρέθυμνο, αλλά και η απόγνωση των υπαλλήλων καθαριότητας

Με το ένα πόδι εκτός εργασίας βρίσκονται 33 συμβασιούχοι καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνου

Το δικαστήριο θα κρίνει το εργασιακό τους μέλλον, ενώ μετά από δύο μέρες απεργίας και κατάληψης της μάντρας, τα απορρίμματα έχουν ήδη πλημμυρίσει τους κάδους.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την συμπαράσταση της κοινωνίας, αλλά και του δήμου στο αίτημά τους για παραμονή στην εργασία τους.

Μέσα σε δύο μέρες απεργίας, οι κάδοι ξεχείλισαν, όπως και η απόγνωση των 33 υπαλλήλων καθαριότητας που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εργασία.

Έχουν καταλάβει τη μάντρα του δήμου Ρεθύμνου στα Μισίρια, επιτρέποντας όμως τις όποιες εργασίες επιτόπου, των έτερων διευθύνσεων που συστεγάζονται.

Ζητούν την έμπρακτη στήριξη του δήμου Ρεθύμνου στο δικαστήριο, αναγνωρίζοντας ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας, ωστόσο δεν έχει υπογραφεί το σχετικό έγγραφο.

Προς τιμήν τους, οι υπάλληλοι καθαριότητας φροντίζουν για την αποκομιδή των απορριμμάτων στις ευαίσθητες περιοχές: σχολεία, ΚΑΠΗ, νοσοκομείο.

Υπάρχει ωστόσο ο κίνδυνος, οι βροχοπτώσεις να φέρουν τα λιπαρά και ολισθηρά στραγγίδια των απορριμμάτων, στο οδόστρωμα.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Ρεθύμνου ζητούν την συμπαράσταση των δημοτών στον αγώνα τους, υποσχόμενοι για τη λιγότερη δυνατόν όχληση του κοινού, κατά την διεκδίκηση της διατήρησης των θέσεων εργασίας τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Σχόλια