Η κακοκαιρία άλλαξε τους... χάρτες στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Η κακοκαιρία άλλαξε τους... χάρτες στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαφανίστηκε από τις πινακίδες στο κέντρο του Ρεθύμνου το χωριό Ρουσσοσπίτι, στα νότια προάστια της πόλης

Ο δρόμος εξακολουθεί να είναι απροσπέλαστος και επικίνδυνος εξ ου και σε συνεργασία οι δύο βαθμοί της αυτοδιοίκησης θα δώσουν στην κυκλοφορία εναλλακτική διαδρομή.

Την ίδια ώρα, επαναπροσδιορίζεται το τεχνικό έργο, για να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες, μετά τις αλλαγές στο τοπίο από την πρόσφατη θεομηνία.

«Δεν μπορώ να προτείνω ένα δρόμο που δεν πληροί τα γεωμετρικά δεδομένα», δήλωσε ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, ερωτηθείς για τα νεότερα αναφορικά με τον δρόμο που οδηγεί στην Αγία Ειρήνη και το Ρουσσοσπίτι. Δήμος Ρεθύμνου και αντιπεριφέρεια συνεργάζονται για να βελτιώσουν την κατάσταση, όμως επουδενί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο μετά από τις εκτεταμένες κατολισθήσεις. Γίνονται προσπάθειες για διαπλάτυνση του δρόμου σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες.

Σβήστηκε από τις πινακίδες στην πόλη του Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στον κόμβο Θεοτοκοπούλου στην Καλλιθέα το χωριό Ρουσσοσπίτι, αφού απαγορεύεται επ' αόριστον η διέλευση των οχημάτων από τον συγκεκριμένο δρόμο λόγω του απροσπέλαστου του οδικού δικτύου σε συνδυασμό με την επικινδυνότητα. Η διοχέτευση της κυκλοφορίας θα γίνει με εναλλακτική διαδρομή μέσω του δρόμου Περιβόλια - Καστελάκια.

Ακόμα και οι εργολαβίες που είχαν προγραμματιστεί για το τεχνικό έργο του δήμου θα πρέπει να τροποποιούνται ή και να συμπληρώνονται λόγω των νέων συνθηκών που επικρατούν μετά τη θεομηνία. Υπογράφηκε σύμβαση για τοιχία στήριξης με λιθοδομή σε 30 τοπικές κοινότητες του δήμου Ρεθύμνου, κάτι που θα ενισχυθεί  με νέες συμβάσεις ανάλογα με τις ανάγκες που δε θα καλυφθούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News