Εκοιμήθη ο Ρεθυμνιώτης Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, Στυλιανός Χαρκιανάκης

Ρέθυμνο
Εκοιμήθη ο Ρεθυμνιώτης Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, Στυλιανός Χαρκιανάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, Στυλιανός Χαρκιανάκης εκοιμήθη ανήμερα της 25ης Μαρτίου

Εκοιμήθη σήμερα, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, σε ηλικία 83 ετών, ο Ρεθυμνιώτης Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, Στυλιανός Χαρκιανάκης. Ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός, τον τελευταίο καιρό, έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Την είδηση του θανάτου του πληροφορήθηκε εν ώρα Θείας Λειτουργίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που τον μνημόνευσε.

Ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, ποτέ δεν ξεχνούσε την Ελλάδα και δη την Κρήτη για την οποία είχε συγκεντρώσει σημαντικό ποσό για στήριξη τα χρόνια της κρίσης.

Σπούδασε θεολογία στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, είχε αναπτύξει σημαντικό επιστημονικό και ποιητικό έργο και έδινε μάχη για να μην διαιρεθεί η Ορθόδοξη Εκκλησία στην μακρινή Αυστραλία, ζητήματα για τα οποία τον μνημόνευσε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Έδινε μάχη με τον καρκίνο, όμως και για να στηρίξει οικονομικά τα χρόνια της κρίσης την Ελλάδα και την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη. Συγκέντρωσαν οι εκκλησίες της Αυστραλίας 200 χιλιάδες ευρώ εκ των οποίων τα 60 χιλιάδες ευρώ η Εκκλησία της Ελλάδος τα εκχώρησε στην Εκκλησία της Κρήτης κατ' επιθυμίαν του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου.

Η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου έπειτα από απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη της, Ευγενίου, θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, την ημέρα της εξοδίου Ακολουθίας του, ενώ οι σημαίες των ναών κυματίζουν μεσίστιες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News