Ελαιόλαδο: Το χρυσάφι της ελληνικής γης, στο δρόμο της... καταξίωσης

Ρέθυμνο
Ελαιόλαδο: Το χρυσάφι της ελληνικής γης, στο δρόμο της... καταξίωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χρυσάφι της κρητικής γης, το ελαιόλαδο, αργά αλλά σταθερά βελτιώνει τη θέση του στο παγκόσμιο στερέωμα, με την ποιότητα που το χαρακτηρίζει

Ο 5ος παγκρήτιος διαγωνισμός ελαιολάδου στο Ρέθυμνο, ανέδειξε τους κορυφαίους παραγωγούς του νησιού, ενώ ξεκινά προσπάθεια ο διαγωνισμός να γίνει πανελλήνιος, ενώ θα συνεχίσει να φιλοξενείται στο Ρέθυμνο.

Παράλληλα, η περιφέρεια Κρήτης, δωρίζει στους παραγωγούς, αρκετά ακριβές εξειδικευμένες χημικές αναλύσεις, που θα αποτελέσουν σημαντικό όπλο στη φαρέτρα τους για καταξίωση στη διεθνή αγορά.

96 δείγματα διέθεσαν ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης, απ' άκρη σ' άκρη του νησιού για να διαγωνιστούν στον 5ο παγκρήτιο διαγωνισμού ελαιολάδου στα ξενοδοχεία Pearl στο Ρέθυμνο σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η ποιοτική ανωτερότητα του κρητικού ελαιολάδου και να ξεχωρίσει εν συνεχεία στις διεθνείς αγορές.

Μάλιστα η περιφέρεια Κρήτης θα συνδράμει ακόμη πιο ενεργά στις προσπάθειες διείσδυσης του κρητικού ελαιολάδου στις αγορές του εξωτερικού με το να χορηγήσει δωρεάν, εξειδικευμένες και ακριβές χημικές αναλύσεις των ελαιολάδων που θα αποδεικνύουν εύγλωττα και στην πράξη, την ποιοτική ανωτερότητα του κρητικού χρυσού τη ευλογημένης γης του νησιού.

Πρόθεση όλων είναι, ο θεσμός του διαγωνισμού που πραγματοποιείται σε παγκρήτιο επίπεδο, να λάβει ακόμα και σε ένα χρόνο από σήμερα... πανελλαδικό χαρακτήρα και να φιλοξενείται, όπως πάντα στο Ρέθυμνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News