Oργή για τη συνταγή για φόλες - «Το έκανα για πλάκα»

Ρέθυμνο
Oργή για τη συνταγή για φόλες - «Το έκανα για πλάκα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μηνύσεις για τη συνταγή για φόλες από Ρεθυμνιώτισσα που δημοσιεύτηκε στο Facebook

Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση θανάτωσης γατών με φόλες στο Ρέθυμνο από ζευγάρι, μετά την πανελλαδική κατακραυγή. Μια γυναίκα, κάτοικος Ρεθύμνου, ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνταγή για φόλες, ομολογώντας και η ίδια ότι θανατώνει γάτες, καλώντας δε μάλιστα και το κοινό, να πράττει το ίδιο...

Μετά από μήνυση λοιπόν, του εθελοντικού, φιλοζωικού σωματείου "Νοιάζομαι", στο Ρέθυμνο, η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης, με παρέμβαση του εισαγγελέα.

"Eπρόκειτο για πλάκα"

Κάποια στιγμή ο σύζυγος της γυναίκας με ανάρτηση στον ίδιο λογαριασμό, υποστήριξε ότι ο ίδιος είχε γράψει την επίμαχη ανάρτηση που προκάλεσε την οργή του κόσμου και ότι επρόκειτο για πλάκα σε έναν φίλο του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αστυνομία ερευνά τη δράση και του συζύγου της φερόμενης ως δράστιδος, μιας και ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι αυτός είχε πραγματοποιήσει την επίμαχη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μάλιστα εκτός από την καταγγελία του τοπικού φιλοζωικού σωματείου, δεκάδες είναι και οι προσφυγές πολιτών ανά την Ελλάδα, στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Το ζευγάρι δε, εν τέλει, αφέθηκε ελεύθερο, όμως εις βάρος της γυναίκας έχουν ήδη υποβληθεί και μηνύσεις. 

Έρευνα για τυχόν θανατωμένα ζώα

Οι τοπικές αστυνομικές αρχές προσήγαγαν το ζευγάρι, στο αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου μετά από εντολή της εισαγγελέως που ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για το θέμα. Η αστυνομία ερευνά την περιοχή στην οποία διαμένει το ζευγάρι, για τυχόν θανατωμένα ζώα, ενώ συλλέγει και σχετικές πληροφορίες και μαρτυρίες από πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανάρτησή της, η κάτοικος Ρεθύμνου αναφέρει αναλυτικά τα συστατικά που χρησιμοποιεί για τις φόλες:

"Έτσι έχω γλυτώσει οριστικώς με όλα τα κ@λόγατα. Θέλω ένα 3λεπτο να το στήσω κάθε φορά και ένα λεπτό η κουκούλα, δηλαδή 5-10 λεπτά μαζί με ένα γρήγορο καθάρισμα, αλλά χαλάλι!".

Μάλιστα γίνεται και ιδιαίτερη αναφορά στο... μηχανάκι της με το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε τα επονείδιστα δρομολόγια θανάτωσης των γατών. Τόσο η ίδια, ή και ο σύζυγός της, φρόντισαν να διαγράψουν το επίμαχο υλικό από το διαδίκτυο και να κλειδώσουν τον λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως ήδη ο κόσμος είχε διαρρεύσει τις μαρτυρίες και τα σχόλια, ενώ ο λογαριασμός της μετά και τις καταγγελίες των χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, έχει διαγραφεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News