Κρητική καντάδα με άρωμα... Ιταλίας στο Ρέθυμνο

Πολιτισμός
Κρητική καντάδα με άρωμα... Ιταλίας στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαγευτικό σκηνικό με μικρούς και μεγάλους κανταδόρους - Γέμισε κρητικές μελωδίες η παλιά πόλη του Ρεθύμνου

Μια όμορφη ανοιξιάτικη παραδοσιακή και θεαματική βραδιά έζησαν οι περαστικοί, από τους κανταδόρους της Κρητικής παραδοσιακής μουσικής και τους Ιταλούς σημαιοφόρους του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

Η παλιά πόλη του Ρεθύμνου γέμισε με μελωδίες, χρώμα και αισιοδοξία, λίγο πριν την κορύφωση των εκδηλώσεων που θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΚΡΗΤΗ TV!

Η Κρητική Καντάδα είχε φέτος και άρωμα... Ιταλίας με την συμμετοχή των Sbandieratori di Gubbio!

Τα παραδοσιακά σύνολα του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου με μαθητές και καθηγητές, μουσικοί της πόλης του Ρεθύμνου, η ομάδα μουσικής του παραδοσιακού συλλόγου Ερωφίλη και οι Ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού αναβίωσαν το έθιμο της Κρητικής καντάδας.

Η  Έναρξη έγινε από την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη και η μουσική παρέα κατέληξε στο Πηγάδι στη Μεγάλη Πόρτα με χορό, σημαίες, παράδοση και ταλίμια! Υπεύθυνος Μουσικού Σχολείου ήταν ο Ηλίας Πίτερης και συντονιστής-τομεάρχης ο Άκης Πλαΐτης 

Ο κόσμος ευχαριστήθηκε το θέαμα και την παραδοσιακή μουσική, αποδεικνύοντας ότι το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι είναι μια πολυσχιδής πολιτιστική διοργάνωση.

Αποκλειστικοί τηλεοπτικοί χορηγοί του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού είναι η ΑΝΕΚ Lines και η Blue Star Ferries. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η “ΚΡΗΤΗ TV” και η “Νέα Κρήτη”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News