Ρέθυμνο

Όλα έτοιμα για τον 6ο Νικηφόρειο Δρόμο

Ο Νικηφόρειος Δρόμος πρόκειται να διεξαχθεί για έκτη συνεχόμενη χρονιά την Κυριακή 31 Μαρτίου

Πρόκειται για μια αθλητική δράση που διοργανώνεται από το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνου και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, και σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Δημοτικής Ενότητας Νικηφόρου Φωκά, και τον ΕΟΣ Ρεθύμνου.

Πρωταρχικός στόχος του 6ο Νικηφόρειου Δρόμου είναι η σωματική και πνευματική υγεία των πολιτών και τη διαμόρφωση συνηθειών υγιούς τρόπου ζωής μέσα από την άσκηση. Ταυτόχρονα, μέσα από τον αθλητισμό αναδεικνύεται η πλούσια ενδοχώρα του Δήμου Ρεθύμνου, η ιστορικότητα και η φυσική ομορφιά του τόπου.

Το πρόγραμμα του 6ου Νικηφόρειου Δρόμου περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων και ένα νέο αγώνισμα, το ατομικό δίαθλο 18χλμ. Πιο αναλυτικά, η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνα Δρόμου απόστασης 22.400μ., αγώνα Δρόμου και Δυναμικό Βάδισμα 5.300μ., σκυταλοδρομία 2 Χ 11.200μ., παιδικό αγώνα 1.200μ., παιδικό αγώνα 2.000μ., ποδηλατοβόλτα 22.400μ., φυσιολατρική Περιπατητική Διαδρομή Βουνού και αγώνα διάθλου 18.000μ.(τρέξιμο-ποδηλασία-τρέξιμο).

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου www.rethymno.gr συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019. Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε με το Τμήμα Αθλητισμού στο τηλέφωνο 2831055645.

Σχόλια