Ρέθυμνο

«Κραυγή» εκπαιδευτικών: Δυσπρόσιτα σχολεία του νομού και λόγω των θεομηνιών

Επανέρχεται η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και οι τοπικές κοινωνίες της ενδοχώρας στο ζήτημα του χαρακτηρισμού των σχολείων ως δυσπρόσιτων

Εκπαιδευτικοί και αυτοδιοικητικοί, επανέρχονται στο αίτημά τους για χαρακτηρισμό σχολείων της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου ως δυσπρόσιτα.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στους δήμους Μυλοποτάμου και Αμαρίου, όπου η κατάσταση έχει δυσχεράνει ακόμα περισσότερο και λόγω των θεομηνιών.

Ζητούν το Γυμνάσιο Κράνας, Γυμνάσιο Φουρφουρά και ΓΕΛ Φουρφουρά να χαρακτηριστούν ως δυσπρόσιτα, όπως και να οριστούν το Γυμνάσιο και ΕΠΑΛ Γαράζου όμορα με το Γυμνάσιο Κράνας και το Γυμνάσιο Συβρίτου όμορο με το Γυμνάσιο και ΓΕΛ Φουρφουρά.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν εξηγήσεις για το πως τελικά λειτουργεί ο διαβόητος αλγόριθμος του υπουργείου Παιδείας, αφού σύμφωνα και με τους αυτοδιοικητικούς, ενώ η περιγραφή όσων ορίζει ο νόμος εμπίπτει στις εγγενείς δυσκολίες της εκπαιδευτικής κοινότητας του δήμου Αμαρίου, εν τέλει το σχολείο στον Φουρφουρά δεν έχει συμπεριληφθεί στα δυσπρόσιτα σχολεία, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Αμαρίου, Μανώλης Ψαρουδάκης.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, Νίκος Αδράμης, τονίζει ότι εφόσον έχουν εξανεμιστεί τα οικονομικά κίνητρα για τους εκπαιδευτικούς στο να υπηρετήσουν στις απομακρυσμένες περιοχές, ας παραμείνει έστω ένα κίνητρο στη μοριοδότηση, ενώ υπογραμμίζει ότι οι δυσκολίες που έχουν επιταθεί λόγω της θεομηνίας, είναι μια διαχρονική πραγματικότητα.

 

Σχόλια