Ρέθυμνο

Φώφη Γεννηματά από Ανώγεια: «Στην πρώτη γραμμή για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων»

Ήταν εντολή του Ανδρέα Παπανδρέου να διεκδικηθούν οι αποζημιώσεις,όπως τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Συνεχίζει την επίσκεψή της στην Κρήτη η Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ βρέθηκε το Σάββατο στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ανωγείων όπου σημείωσε «το Κίνημα Αλλαγής είναι στην πρώτη γραμμή για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων».

Ήταν εντολή του Ανδρέα Παπανδρέου να διεκδικηθούν οι αποζημιώσεις

"Και δεν μπορεί παρά το μυαλό μου να πηγαίνει στο μεγάλο Ανδρέα Παπανδρέου, τον ιδρυτή της παράταξης μας, που ίσως ήταν η τελευταία του πολιτική πράξη η εντολή του, έτσι ώστε το ελληνικό κράτος επίσημα να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις" είπε και πρόσθεσε "Σε αυτόν ακριβώς το δρόμο, σε αυτή την κατεύθυνση το Κίνημα Αλλαγής πορεύεται και σήμερα. Είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που αγωνίζονται. Συναντιόμαστε διαρκώς μαζί τους. Είναι εν ζωή παλιοί αγωνιστές, αλλά και νεότεροι άνθρωποι, που πιστεύουν σε αυτή την προσπάθεια".

Η Φώφη Γεννηματά που επισκέφθηκε το Σάββατο τα Ανώγεια αναφέρθηκε στους αγώνες για την ελευθερία των Ανωγιανών λέγοντας "σε τούτο δω το μέρος, μπροστά σε αυτό το μνημείο, δεν μπορεί παρά το μυαλό όλων μας να πάει σε ώρες μαρτυρικές, στον αγώνα των Ανωγειανών για την ελευθερία και απέναντι στο ναζισμό, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν, σε όσους αγωνίστηκαν για να μπορούμε να ζούμε εμείς ελεύθερα".

«Επισκέπτομαι για πρώτη φορά τα Ανώγεια»

 H πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, επισκέφθηκε σήμερα το Μνημείο Ολοκαυτώματος Ανωγείων και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Επισκέπτομαι για πρώτη φορά τα Ανώγεια. Τόσες φορές στην Κρήτη, αλλά δυστυχώς δεν είχα καταφέρει να επισκεφτώ αυτόν τον καταπληκτικό τόπο, με το μεγάλο όνομα, με τους αγώνες για την ελευθερία, για τη δημοκρατία.

Ένας μύθος, πραγματικά, ακολουθεί τα Ανώγεια σε όλη την Ελλάδα και σήμερα που τα επισκέπτομαι, αισθάνομαι ότι δένομαι ακόμα περισσότερο, γιατί πια τα Ανώγεια έχουν για μένα συγκεκριμένα πρόσωπα. Δένομαι με συγκεκριμένους ανθρώπους, που συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη σε ένα τόπο ορεινό, όμως με μεγάλα χαρίσματα. Προικισμένο πραγματικά από τη φύση, αλλά και από τη δύναμη της ψυχής των ανθρώπων.

Σε τούτο δω το μέρος, μπροστά σε αυτό το μνημείο, δεν μπορεί παρά το μυαλό όλων μας να πάει σε ώρες μαρτυρικές, στον αγώνα των Ανωγειανών για την ελευθερία και απέναντι στο ναζισμό, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν, σε όσους αγωνίστηκαν για να μπορούμε να ζούμε εμείς ελεύθερα».

«Να χαρακτηριστούν οι κάτοικοι πλημμυροπαθείς»

Aκολούθησε η επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στο Μπαλί του Μυλοποτάμου όπου τόνισε:

«Είναι άλλο να στο περιγράφουν και άλλο να βλέπεις με τα μάτια σου αυτή την υπέροχη παραλία, που τη γνωρίσαμε όλοι και την αμμουδιά και τα καταγάλανα νερά της, να είναι σε αυτή την κατάσταση.

Εμείς, όπως είπαμε και χθες στην περιφέρεια, το επαναλαμβάνω και σήμερα, θα καταθέσουμε τροπολογία για να χαρακτηριστεί η περιοχή, να χαρακτηριστούν οι κάτοικοι πλημμυροπαθείς, για να αντιμετωπιστούν γραφειοκρατικές διαδικασίες και εμπόδια.

Αλλά το λέω, για άλλη μία φορά, ότι αυτό που έχει σημασία είναι να μην παλεύουν οι κάτοικοι μόνοι τους, οι δήμαρχοι και η περιφέρεια. Η κυβέρνηση πρέπει να δείξει την πολιτική βούληση και πρέπει να ορίσει συντονιστή Υπουργό για να λύσει όλα τα προβλήματα, που δημιουργούνται με τις υπηρεσίες, τους οργανισμούς και τις διαδικασίες, που είναι πάρα πολλά. Εάν δεν το κάνει τώρα, σε λίγες μέρες θα παλεύουν οι άνθρωποι μόνοι.

Εμείς θα είμαστε εδώ, θα παρακολουθούμε από κοντά και μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην μείνουν μόνοι τους οι κάτοικοι της Κρήτης σε αυτή την περιπέτεια».

Ζήτησε εκλογές εδώ και τώρα

Εκλογές εδώ και τώρα, ζήτησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Φωνή Γεννηματά από το Ηράκλειο στη διάρκεια ομιλίας της σε πολιτική εκδήλωση της Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής το βράδυ της Παρασκευής.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «αν ένα πράγμα μπορούν να κάνουν, είναι να ορίσουν ημέρα εκλογών. Τελειώσατε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ». 

Αναφερόμενη στην Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι ο πρωθυπουργός προκάλεσε τρεις ζημιές, στα εθνικά θέματα, στη δημοκρατία και στον κοινοβουλευτισμό, προκαλώντας τον διχασμό.

«Ο κ. Τσίπρας παρέδωσε όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει για την Ελλάδα ο Ανδρέας Παπανδρέου. Το αποτέλεσμα δίχασε τον ελληνικό λαό, ενώ το πλήγμα είναι τεράστιο για την δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό. Νοικιάζονται βουλευτές και παραχωρούν το δικαίωμα να ψηφίζουν κατά συνείδηση για να περάσουν τα μέτρα του κ. Τσίπρα» είπε η κ. Γεννηματά. «Έχει απαξιωθεί εντελώς το πολιτικό σύστημα και αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί της Δεξιάς. Είχα πει ότι ο κ. Τσίπρας έχει γίνει χορηγός της Δεξιάς και σήμερα λέω ότι έχει γίνει και ο καλύτερος χορηγός της Χρυσής Αυγής. Έχει γίνει βαρίδι για τη δημοκρατία και τη χώρα». 

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, υποστήριξε ότι η παράταξή της θα αποδειχθεί η πολιτική ανατροπή των εκλογών, ενώ επανέλαβε πως το μεγάλο δίλημμα των εκλογών θα είναι «ισχυρό ΚΙΝΑΛ, ή διχασμός και νέες περιπέτειες». Η ίδια τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψει να λεηλατηθεί η παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου από τους τυχοδιώκτες του κ. Τσίπρα, ενώ συμπλήρωσε, ότι οι επόμενοι μήνες θα κρίνουν σχεδόν τα πάντα, για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας. «Σ' αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι για τον τόπο και τον λαό είμαστε έτοιμοι. Έτοιμοι να δώσουμε την μάχη στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας. Στους δήμους, στις Περιφέρειες, στις ευρωεκλογές, στις εθνικές εκλογές. Κύριοι της κυβέρνησης τελειώσατε, ορίστε ημερομηνία εκλογών!» αξίωσε η κ. Γεννηματά. Παράλληλα, ζήτησε από τους πολίτες να βάλουν φρένο στη συντήρηση, διευκρινίζοντας ότι πρέπει ξανά να γίνει κυρίαρχο το δίλημμα «πρόοδος ή συντήρηση»:

«Μια λύση υπάρχει για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ. Τσίπρα. Να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής. Να ξεμπερδεύουμε με το παλιό του ΣΥΡΙΖΑ, να ξεμπερδεύουμε με την δεξιά πολιτική από την fake αριστερά. Να γίνει ξανά ισχυρό το μέτωπο απέναντι στην δεξιά της ΝΔ, να γίνει και πάλι κυρίαρχο το δίλημμα «Πρόοδος ή Συντήρηση». Να βάλουν οι πολίτες φρένο στη συντήρηση. Και όταν φύγει ο Τσίπρας και η παρέα του, εμείς είμαστε εδώ να κουβεντιάσουμε κάτω από άλλους όρους με τους πραγματικά προοδευτικούς ανθρώπους και τους αγωνιστές αυτού του χώρου».

 

 

 

 

 

 

Σχόλια