Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 4 δήμοι του Ρεθύμνου

Ρέθυμνο
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 4 δήμοι του Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώδεκα εκατομμύρια ευρώ έχουν εκταμιευθεί για την περιφερειακή ενότητα Χανίων, ενώ στο Ρέθυμνο θα διατεθούν εκτάκτως 5 εκατομμύρια ευρώ

Ευρεία, έκτακτη σύσκεψη πολιτικής προστασίας πραγματοποιήθηκε στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη και με την παρουσία του υπουργού υγείας και βουλευτή Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού.

Τέσσερις από τους πέντε δήμους της περιφερειακής ενότητας, κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πολιτικής προστασίας, ενώ αν στοιχειοθετηθεί ότι οι υποδομές της Κρήτης καταστράφηκαν σε ποσοστό 1% του ΑΕΠ του νησιού, θα έρθουν πόροι αποκατάστασης και από την ευρωπαϊκή επιτροπή.

Μετά τον δήμο Αμαρίου, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκαν και οι δήμοι Ρεθύμνου, Αγίου Βασιλείου και Μυλοποτάμου. Εξαίρεση αποτελεί μονάχα ο δήμος Ανωγείων στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου.

Δώδεκα εκατομμύρια ευρώ έχουν εκταμιευθεί για την περιφερειακή ενότητα Χανίων, ενώ στο Ρέθυμνο θα διατεθούν εκτάκτως 5 εκατομμύρια ευρώ.

Εάν στοιχειοθετηθεί ότι η καταστροφή στις υποδομές της Κρήτης, ανέρχεται στα 150 εκατομμύρια ευρώ ή στο 1% του ΑΕΠ, θα έρθει χρηματοδότηση και από την ευρωπαϊκή επιτροπή.

Τα τεχνικά κλιμάκια της περιφέρειας και των δήμων θα ενισχυθούν εκτάκτως από αυτά του υπουργείου μεταφορών και υποδομών, λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για τα ανατολικά προάστια του Ρεθύμνου που έχουν δομηθεί σε υψόμετρο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, με αποτέλεσμα ο συνδυασμός της τρικυμίας με τις ραγδαίες βροχοπτώσεις να έχει ως αποτέλεσμα τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Αυτό που πρέπει να εφαρμοστεί στο εξής, είναι η ποιότητα στα τεχνικά έργα, μιας και όπως φαίνεται η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και δε συγχωρεί κανενός είδους αστοχίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News