Ζημιές εκατομμυρίων σε επιχειρήσεις και αγροτικό κεφάλαιο στον Λατζιμά Ρεθύμνου

Ρέθυμνο
Ζημιές εκατομμυρίων σε επιχειρήσεις και αγροτικό κεφάλαιο στον Λατζιμά Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πνιγμένη στο νερό για τέταρτη ημέρα έκταση 200 στρεμμάτων

Ζημιές εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρήσεις και αγροτικό κεφάλαιο με την περιοχή να παραμένει επί 4 μέρες πνιγμένη σε τόνους νερού

Σε απόγνωση βρίσκονται επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στον Λατζιμά Ρεθύμνου. Καταγγέλλουν ότι το χαντάκι αποστράγγισης των υδάτων δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και έχουν αφεθεί στην τύχη τους, βλέποντας το βιός τους να καταστρέφεται.

Μια έκταση 200 στρεμμάτων, πνιγμένη στο νερό εδώ και 4 μέρες.

Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες που βλέπουν εμπόρευμα και επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ να καταστρέφονται. Φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, βιολογικές καλλιέργειες ελαιόδεντρων, τυροκομείο, συσκευαστήριο προϊόντων, μονάδα δεξαμενών φυσικού αερίου στον Λατζιμά Ρεθύμνου, παραμένουν όμηροι των ραγδαίων βροχοπτώσεων της 25ης Φεβρουαρίου.

Οι επιχειρηματίες και απασχολούμενοι στην περιοχή καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν λίγη βοήθεια από την πολιτεία και τις αρχές κάποια στιγμή και μετά όλοι... εξαφανίστηκαν.

Το φυτικό κεφάλαιο θα σαπίσει στα λασπόνερα, το ζωικό, όσο παρέμεινε ζωντανό διαβιεί υπό αντίξοες συνθήκες και είναι αμφίβολο αν θα επιβιώσει.

Η μία επιχείρηση προσπαθεί να βρει νέο τρόπο προσέγγισης στις εγκαταστάσεις από σημείο που δεν έχει πνιγεί, ενώ το τυροκομείο παραμένει στο ενάμιση μέτρο νερού, με το εμπόρευμα να καταστρέφεται και τις εγκαταστάσεις να αχρηστεύονται.

Το χαντάκι που ξεκίνησαν να σκάβουν τα χωματουργικά μηχανήματα για να αποστραγγιστεί η περιοχή από τους τόνους νερού που παραμένουν επιτόπου, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, όπως καταγγέλλουν οι πληγέντες που έχουν έρθει σε απόγνωση, μην μπορώντας να κάνουν κάτι για να σώσουν το βιός τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News