Βομβαρδισμένο τοπίο ο δρόμος στο Κουρταλιώτικο φαράγγι

Ρέθυμνο
Βομβαρδισμένο τοπίο ο δρόμος στο Κουρταλιώτικο φαράγγι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δύναμη της φύσης είχε ως αποτέλεσμα την ανείπωτη καταστροφή του επαρχιακού οδικού δικτύου

Σκηνικό πολέμου θυμίζει η επαρχιακή οδός Κοξαρών - Μονής Πρεβέλης, μετά την επέλαση της «Ωκεανίδος».

Οι έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών είχαν ως αποτέλεσμα την απόλυτη καταστροφή της περιφερειακής οδού, στο σημείο που βρίσκεται το Κουρταλιώτικο φαράγγι.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην σελίδα του Παγκρητίου Ομίλου Διάσχισης και Εξερεύνησης Φαραγγιών (ΠΟΕΦ), η παροχή νερού από τον καταρράκτη που βρίσκεται στο φαράγγι, σήμερα το πρωί ήταν 1.000 λίτρα ανά δευτερόλεπτο, όμως, το απόγευμα της Κυριακής «μετά από έντονες καταιγίδες στην ευρύτερη περιοχή η παροχή δεκαπλασιάστηκε και έφτασε τα 10.000 lt/sec με αποτέλεσμα να παρασύρει και να ξηλώσει την άσφαλτο και τα πλάγια πετρόχτιστα τοιχία που κρατούσαν το δρόμο. Η στάθμη του νερού σε αυτά τα σημεία ανέβηκε 6 μέτρα, 1 μέτρο πάνω από την επιφάνεια του δρόμου, με αποτέλεσμα η δύναμη του νερού να μπορεί να παρασύρει και να ξηλώσει οτιδήποτε βρει σαν “εμπόδιο” στο δρόμο της.», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Οι εικόνες που δημοσιεύει η ίδια σελίδα, από το σημείο, «μιλούν» από μόνες τους και καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος στο οδικό δίκτυο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News