Τι πρέπει να κάνετε αν μένετε στο Ρέθυμνο & οι ιδιοκτησίες σας υπέστησαν ζημιές;

Ρέθυμνο
Τι πρέπει να κάνετε αν μένετε στο Ρέθυμνο & οι ιδιοκτησίες σας υπέστησαν ζημιές;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δημοτική Αρχή ενημερώνει τους πολίτες και καταστηματάρχες της πόλης για το πώς πρέπει να κινηθούν

Μπορεί τα Χανιά να «πληγώθηκαν» περισσότερο από την κακοκαιρία που πέρασε, όμως και πολλοί Ρεθυμνιώτες είδαν στα σπίτια / καταστήματά τους καταστροφές.

Γι’ αυτό το λόγο, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρεθύμνης ενημερώνει τους πολίτες οι ιδιοκτησίες των οποίων υπέστησαν ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, να ενημερώσουν άμεσα τη Δημοτική Αρχή και να μην προχωρήσουν στην αποκατάσταση οποιασδήποτε καταστροφής αν κλιμάκιο δεν τους επισκεφτεί.

> Οι ιδιοκτήτες κατοικιών, παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης (κτήριο «Δελφίνι» στην είσοδο της Μαρίνας, στην κα Ιουλία Ζαχαριά, τηλ: 28310 40002, από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι ή στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κο Νίκο Αγριμάκη, στον ίδιο χώρο, τηλ: 28310 40041) προσκομίζοντας μία αίτηση - έκθεση στην οποία θα αναγράφονται αναλυτικά τα στοιχεία τους (Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας ) και μια συνοπτική αναφορά των ζημιών που υπέστη η ιδιοκτησία τους (κτιριακές υποδομές, αύλειοι χώροι, περίφραξη, οικοσυσκευές κλπ) μαζί με φωτογραφίες, βίντεο ή όποιο άλλο οπτικοακουστικό υλικό διαθέτουν που να αποτυπώνουν την υφιστάμενη κατάσταση.

> Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, μπορούν να απευθύνονται στην Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνης, στο αρμόδιο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας για να καταθέσουν την αίτησή τους και τα προαναφερόμενα στοιχεία.

> Οι συμπολίτες που επιθυμούν να δηλώσουν ζημιές που υπέστη η αγροτική τους περιουσία, μπορούν ν’ απευθύνονται στους ανταποκριτές ΕΛΓΑ στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα.

«Παρακαλούνται όλοι οι συμπολίτες που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών να μην προβούν σε αποκατάσταση των ζημιών ούτε να απομακρύνουν τα κατεστραμμένα από την πλημμύρα περιουσιακά τους είδη διότι θα επισκεφθεί το χώρο τους η συσταθείσα από την Τεχνική Υπηρεσία Επιτροπή για να κάνει αυτοψία και να καταγράψει τις ζημιές.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.» αναφέρει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News