Ρέθυμνο

Μετρούν τις πληγές τους και στο Ρέθυμνο από την πρωτοφανή κακοκαιρία

Ολονύχτια επιχείρηση απαντλήσεις υδάτων στον Πλατανιά Ρεθύμνου - Ανυπολόγιστες οι καταστροφές και στο Ρέθυμνο

Σε δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ αποτιμώνται οι καταστροφές στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου. Λάσπη, καθιζήσεις, καταρρεύσεις παντού!

Στην ενδοχώρα καταστράφηκαν δρόμοι, ενώ τα παράλια πνίγηκαν στη λάσπη. Οι κάτοικοι ζητούν απαντήσεις και ανάληψη ευθυνών, ενώ κινούνται διαδικασίες για να κηρυχθεί στο σύνολό της η περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Το φως της ημέρας αποκάλυψε την γύμνια του ανθρώπου, μπροστά στα στοιχεία της φύσης.

Το οδόστρωμα στο Κουρταλιώτικο Φαράγγι έχει καταστραφεί. Κάτοικος της περιοχής πραγματοποίησε λήψεις με το κινητό του τηλέφωνο.

Το βόρειο Ρέθυμνο αποκόπηκε από τον κεντρικό οδικό άξονα για το νότιο Ρέθυμνο, τη Μεσαρά και τα Σφακιά.

Η περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου έχει κατακερματιστεί. Μόνο στο επαρχιακό οδικό δίκτυο εκτιμάται ότι 300 χιλιόμετρα έχουν καταστραφεί.

Από το πρωί χωματουργικά μηχανήματα καθαρίζουν την ιρλανδική διάβαση ανάμεσα σε Σταυρωμένου και Σφακάκι και τεχνικά κλιμάκια αποτιμούν την καταστροφή στο γεφύρι που υποχώρησε σε ένα τμήμα του.

Δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ θα χρειαστούν για την αποκατάσταση των καταστροφών από την ενδοχώρα με τους κατεστραμμένους δρόμους, μέχρι τα πεδινά που πνίγηκαν στη λάσπη.

Όλη νύχτα η πυροσβεστική αντλούσε ύδατα από σπίτια στον Πλατανιά και βοηθούσε κατοίκους να απεγκλωβιστούν από τα σπίτια τους, όπου είχαν αποκλειστεί από τα φερτά υλικά.

Ολόκληρη η πόλη του Ρεθύμνου και τα περίχωρα, ενώ πνίγηκαν από το νερό, είχαν για ώρες διακοπή στην υδροδότηση, αφού η μανία του Πετρέ ποταμού, κατέστρεψε τον βασικό αγωγό ύδρευσης από Αργυρούπολη.

Οι κάτοικοι ζητούν στήριξη και απαντήσεις, γιατί πνίγηκε ο Πλατανιάς και πως θα σχεδιαστεί ολοκληρωμένη παρέμβαση, προτού να είναι αργά.

 Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από το βίντεο που μας έστειλε αναγνώστης του neakriti.gr, από την ορμή του νερού στον Εσταυρωμένο, στο Ρέθυμνο, μετά την κατάρρευση της γέφυρας. 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια