Σε επιφυλακή για εκκένωση στον Πλατανιά Ρεθύμνου λόγω της κακοκαιρίας

Ρέθυμνο
Σε επιφυλακή για εκκένωση στον Πλατανιά Ρεθύμνου λόγω της κακοκαιρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ποτάμι απειλεί τον οικισμό

Εντολή για εκκένωση του Πλατανιά δόθηκε από το Δήμο Ρεθύμνου.

Όπως φαίνεται και στο video που δημοσιεύει στο Facebook ο Antonis Spanoudakis – marantonas, η έκταση ανάμεσα στον Πλατανιά και στον Αδελιανό Κάμπο οριοθετείται από δύο χειμάρρους και η κατάσταση στο σημείο «χτυπά» κόκκινο.

Υπάρχει κίνδυνος να φουσκώσει και να υπερχειλίσει ο Πλατανιανός ποταμός. Γι’ αυτό το λόγο, οι αρμόδιοι φορείς πήραν την απόφαση και μέχρι στιγμής 20 άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί, μεταφέρθηκαν στο κοντινότερο ΚΑΠΗ της περιοχής. Σύμφωνα με το δήμαρχο κ. Μαρινάκη, λεωφορείο βρίσκεται σε επιφυλακή προκειμένου να παραλάβει κι άλλους ανθρώπους, εφόσον κριθεί αναγκαίο. 

Σύμφωνα με τον διοικητή της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Π.Υ. Κρήτης αρχιπύραρχο Νίκο Λαγουδάκη, που μίλησε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ «Το ποτάμι Πλατανιανός, βρίσκεται 30 εκατοστά πριν την υπερχείλιση του και για τον λόγο αυτό βρισκόμαστε σε επιφυλακή. Στο σημείο επιχειρούν 20 συνεργεία για απαντλήσεις υδάτων σε πλημμυρισμένες περιουσίες, αρκετά υπόγεια και για να απομακρύνουμε κατοίκους που διαμένουν κατά μήκος της όχθης του ποταμού».

Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγοί καλό θα ήταν να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περάσουν από το συγκεκριμένο δρόμο καθώς οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι σοβαροί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News