Τεράστια κατολίσθηση στις Σίσες - Αμέτρητα προβλήματα στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Τεράστια κατολίσθηση στις Σίσες - Αμέτρητα προβλήματα στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο «πόδι» οι αρμόδιες αρχές σε ολόκληρη την Κρήτη

Ένας τεράστιος βράχος «κείτεται» στο δρόμο στο ύψος των Σισών Ρεθύμνου, καθώς άλλη μία μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε στην Κρήτη.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ο βράχος έπεσε από το βουνό εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, ενώ άλλες πέτρες βρίσκονται γύρω από αυτόν. Από θαύμα δε θρηνήσαμε και σε αυτή την περίπτωση θύματα, αφού αν περνούσε κάποιος οδηγός από το σημείο τη στιγμή που έπεφτε ο βράχος, η διαδρομή θα ήταν μοιραία για εκείνον.

Πάντως, έχουν τοποθετηθεί προειδοποιητικά τρίγωνα στο σημείο προκειμένου οι οδηγοί να ενημερώνονται, καθώς περνούν από το δρόμο, για τη μεγάλη κατάπτωση των ογκόλιθων. Όταν σημειώθηκε η κατολίσθηση, περιπολικά προσπαθούσαν να καθοδηγούν τους οδηγούς ενώ αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι στο δρόμο δεν υπάρχει καθόλου φωτισμός!

Όμως τα προβλήματα δε σταματούνε εδώ για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, καθώς μετά το Δήμο Μυλοποτάμου ο οποίος έχει αποκλειστεί από την υπόλοιπη Κρήτη με τον Γεροπόταμο ο οποίος έχει υπερχειλίσει, σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της μέρας κι άλλες κατολισθήσεις, ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Καταρράκτες σχηματίστηκαν στην Σκαλέτα επί του ΒΟΑΚ από τη σφοδρή βροχόπτωση και η διέλευση των οχημάτων είναι επικίνδυνη και γίνεται σημειωτόν.

Τα χωματουργικά μηχανήματα βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη παντού, σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, ενώ περιπολίες πραγματοποιούν όλων των ειδών τα οχήματα άμεσης επέμβασης, συνεχώς. Καταπτώσεις χωμάτων, βράχων και λοιπών φερτών υλικών είναι πια ο κανόνας, ανά λίγες εκατοντάδες μέτρα στο σύνολο του οδικού δικτύου. Ελαιόδεντρα έχουν πνιγεί σε τόνους νερού.

Ακόμα και οι πόλεις δεν βγήκαν αλώβητες. Δεκάδες περιστατικά επέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε Χανιά και Ρέθυμνο, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη, ακόμα και απεγκλωβισμοί οδηγών πραγματοποιήθηκαν.

Στα ανατολικά προάστια του Ρεθύμνου οδηγός γλίτωσε την τελευταία στιγμή, ενώ το όχημά του έφτασε στη θάλασσα.

Κατολισθήσεις στον ΒΟΑΚ ακόμα και στο ύψος της πόλης του Ρεθύμνου, μποτιλιάρισμα στην εθνική οδό ανάμεσα στους κόμβους Αμαρίου και Σπηλίου. Μάλιστα, ζητήθηκε από τους κατοίκους ισόγειων κατοικιών του Τσεσμέ, να ανέβουν σε όροφο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News