Ρέθυμνο

Απίστευτες εικόνες στο Ρέθυμνο: Δρόμοι – «ποτάμια» και πλημμυρισμένα κτίρια

Φωτογραφίες από το Ρέθυμνο δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής από την κακοκαιρία

Τρέχει και δεν φτάνει το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρεθύμνου. Σε 30 σημεία το οδικό δίκτυο του μητροπολιτικού δήμου είναι προβληματικό, ενώ στους περιφερειακούς δήμους το αγροτικό οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί.

Στο Σπήλι κατέρρευσε ο δρόμος προς την Παναγία, στην Κοξαρέ το ποτάμι κοντεύει να πλημμυρίσει τον επαρχιακό δρόμο, στον Μυλοπόταμο έκλεισαν τα σχολεία σε Σίσες και Απλαδιανά, στο Αμάρι προστίθεται και το πρόβλημα στις τηλεπικοινωνίες, ενώ παντού υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, πλην Ανωγείων.

Ασύλληπτες οι εικόνες στα Γουλεδιανά Ρεθύμνου. Ο καλυμμένος χείμαρρος, φούσκωσε, σπάζοντας τμήματα του δρόμου για να βρει διαφυγή το νερό και πλημμυρίζοντας σπίτια, επιχειρήσεις και υπόγεια με εξοπλισμό και τη φετινή σοδειά.

Άνθρωποι αποκλεισμένοι στα σπίτια τους, εν αναμονή υποχώρησης των υδάτων και με τον φόβο του τι θα συμβεί με μια δυνατή μπόρα.

Η μανία του ανέμου και των κυμάτων σφυροκοπά το λιμάνι και τον περιφερειακό δρόμο του Ρεθύμνου. Η θάλασσα πλημμυρίζει την περιοχή και γεμίζει με φερτά υλικά. Η πυροσβεστική υπηρεσία συνεχώς επεμβαίνει για άντληση υδάτων. 18 περιστατικά σε ένα 24ωρο με πιο σημαντική τη διάσωση 80χρονου που κινδύνευε να παρασυρθεί με το αγροτικό του όχημα σε χείμαρρο κάτω από τον ΒΟΑΚ στη γέφυρα Ζουρίδας.

Οι παλαιότεροι δεν μπορούν να θυμηθούν αντίστοιχες καταστάσεις. Ούτε καν τότε που οι ποσότητες νερού ήταν τέτοιες με αποτέλεσμα να αποφασιστεί να εκκενωθεί δια παντός το χωριό Ατσιπάδες, λόγω της κατακρήμνισής του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια