«Επιπόλαιοι» οι χειρισμοί για την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Κρήτης

Ρέθυμνο
«Επιπόλαιοι» οι χειρισμοί για την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οξύνονται οι αντιδράσεις για το πόρισμα Γαβρόγλου - Τι αναφέρει ο Οδυσσέας Ζώρας

Συνεχίζονται οι «μετασεισμοί» μετά το πόρισμα της επιτροπής για την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Κρήτης, με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου να τονίζει ότι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, δεν είχαν σε καμία περίπτωση ακαδημαϊκό υπόβαθρο.

Συνεχίζονται και οι αντιδράσεις των φορέων της αυτοδιοίκησης του Ρεθύμνου, ευελπιστώντας σε θετικές αποφάσεις του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου που έχει τον τελευταίο λόγο. Παράλληλα, οι Ρεθυμνιώτες της Αττικής σε εκδήλωση παρουσίασης του τόμου για τα 40 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, επανέλαβαν το αίτημά τους για έδρα λαογραφίας και κρητικής διαλέκτου.

Επιπόλαιους χαρακτηρίζει τους χειρισμούς πανεπιστημιοποίησης του ΤΕΙ Κρήτης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέας Ζώρας, αφού δεν ανταποκρίνονται στις ακαδημαϊκές απαιτήσεις, ενώ αποστερούνται και των σχετικών εχέγγυων που θα έπρεπε να χαρακτηρίζουν αυτούς τους χειρισμούς.

Σφοδρές οι αντιδράσεις και από τους αυτοδιοικητικούς φορείς του Ρεθύμνου που θεωρούν ότι οι εκτάσεις που έχει ήδη παραχωρήσει η τοπική κοινωνία και αυτές που προτίθενται να παραχωρήσουν επιπλέον οι ΟΤΑ για το νέο πανεπιστήμιο, θα έπρεπε να ενισχύσουν την παρουσία του υφιστάμενου και του νέου πανεπιστημίου, σε αντίθεση με τους διαφαινόμενους χειρισμούς που δεν φαίνεται να προκρίνουν την ίδρυση δεύτερου τμήματος τεχνολογικής κατεύθυνσης στο Ρεθυμνο.

Να ερευνηθεί επιστημονικά η κρητική διάλεκτος και λαογραφία στο πανεπιστήμιο, ζητούν οι Ρεθύμνιοι Αττικής που φιλοξένησαν στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, εκδήλωση παρουσίασης του τόμου για τα 40 χρόνια λειτουργίας του πανεπιστημίου Κρήτης που διαπρέπει διεθνώς, παρά το... νεαρό της ηλικίας του.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιος, τονίζοντας την προσφορά της τοπικής εκκλησίας στο ίδρυμα σε άλλες εποχές, αλλά και την σημερινή υπερηφάνεια για το έργο που παράγεται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News