Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτών οδήγησης

Ρέθυμνο
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτών οδήγησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

5 μήνες χωρίς εξετάσεις οδήγησης

Εμμένουν στις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών στην Κρήτη.

Στο Ρέθυμνο απέκλεισαν εκ νέου τη διεύθυνση μεταφορών, ζητώντας να αποσυρθεί ή έστω να τροποποιηθεί το προς ψήφιση νομοσχέδιο που αποκλείει τους εκπαιδευτές από τη διαδικασία εξέτασης.

Την ίδια ώρα τα οικονομικά προβλήματα των εκπαιδευτών είναι "βουνό", αφού εδώ και 5 μήνες απέχουν οι εξεταστές από τις εξετάσεις.

Να αποσυρθεί το προς ψήφιση νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί ή έστω να τροποποιηθεί εν μέρει πριν την ψήφισή του, ζητούν οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών, επιστρέφοντας στις κινητοποιήσεις και στο Ρέθυμνο, μετά το Ηράκλειο και τα Χανιά.

Την αδιαφάνεια, αναξιοκρατία και διαφθορά του συστήματος αναφέρει ότι επιθυμεί να καταπολεμήσει το υπουργείο μεταφορών, ωστόσο στην εξέταση των υποψήφιων οδηγών, τόσο οι εκπαιδευτές, όσο και οι εξεταστές, διαφωνούν με την μη παρουσία των εκπαιδευτών στη διαδικασία.

Εδώ και πέντε μήνες απέχουν οι εξεταστές από τις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών με αποτέλεσμα, εκτός από τον γενικό πληθυσμό που δεν μπορεί να πιστοποιηθεί, όπως και οι ηλικιωμένοι που δεν μπορούν να ανανεώσουν την άδεια οδήγησης, παράλληλα, οι υποψήφιοι επαγγελματίες οδηγοί παραμένουν επίσης σε αδιέξοδο, τόσο στον κλάδο των μεταφορών, αλλά και στον τουρισμό οι υποψήφιοι οδηγοί λεωφορείων.

Τεράστια είναι και η οικονομική καταστροφή των εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών, αφού τα μαθήματα είναι πλέον ελάχιστα, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News