Ρέθυμνο

Σε «αναμμένα κάρβουνα» παραμένουν οι εκπαιδευτικοί του Ρεθύμνου

Ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και την μη εφαρμογή του στην πράξη, όπως έχει γίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις κατά το παρελθόν με τον νόμο Διαμαντοπούλου

Ζητούν την απόσυρση και κατάργησή του στην πράξη, ενώ σειρά νέων ζητημάτων, θα τούς κρατήσει στους δρόμους για όσο χρειαστεί. Στο χώρο μπροστά από το δημαρχείο διαμαρτυρήθηκαν και επικοινώνησαν στην κοινωνία τα προβλήματα και τα αιτήματά τους.

Σε αναμμένα κάρβουνα παραμένουν οι εκπαιδευτικοί του Ρεθύμνου παρά την ψήφιση του νομοσχεδίου με το νέο προσοντολόγιο.

Ζητούν την απόσυρσή του και την μη εφαρμογή του στην πράξη, όπως έχει γίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις κατά το παρελθόν με τον νόμο Διαμαντοπούλου, όπως και να προσμετράται πλήρως η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών και η κατοχή πτυχίου.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, επειδή τον προσεχή Σεπτέμβρη, αν όλα προχωρήσουν  ως έχουν, πολλοί εκπαιδευτικοί θα μείνουν στο δρόμο. Στο χώρο μπροστά από το δημαρχείο Ρεθύμνου, συγκεντρώθηκαν εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για να διαμαρτυρηθούν.

Στις επάλξεις του αγώνα θα παραμείνουν και σε επιφυλακή οι εκπαιδευτικοί καθ' όλο το προσεχές χρονικό διάστημα, αφού αναμένεται να ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως και για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, αλλά και τα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ), ζητήματα που αποτελούν την αιχμή του δόρατος και κόκκινο πανί για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Τόσο η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, όσο και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, διατρανώνουν την αντίθεσή τους στον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας και τη διάθεσή τους για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια