Η λεβεντιά του Εύζωνα μέσα από φωτογραφικά κλικ

Πολιτισμός
Η λεβεντιά του Εύζωνα μέσα από φωτογραφικά κλικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λεβεντιά, παράστημα, ακλόνητη συγκέντρωση για τους τσολιάδες μας!

Στιγμές υπερηφάνειας για την πατρίδα, μητέρα Ελλάδα, έζησαν όσοι παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης "Εύζωνες" - Οι φύλακες των αφανών.

Η Δήμητρα Χατζηαδάμ η πρώτη και μοναδική διαπιστευμένη φωτογράφος της προεδρικής φρουράς με αφορμή την επέτειο των 150 ετών, απαθανάτισε με τον πιο εύγλωττο τρόπο, την μοναδικότητα του Εύζωνα. Είναι η πρώτη έκθεση της ΚΕΔΗΡ στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο για το 2019, όπου το παρών έδωσαν και 8 Κρητικοί Εύζωνες, του πρόσφατου και μη, παρελθόντος.

Θανάσης και Βαγγέλης Σπαντιδάκης, πατέρας και γιος, αμφότεροι Εύζωνες! Οι άνθρωποι που έχουν την ύψιστη τιμή να αποδώσουν τα μέγιστα στην πατρίδα με λεβεντιά, παράστημα και ακλόνητη συγκέντρωση, ό,τι κι αν συμβαίνει και ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Το κοινό της 12ης στη σειρά, έκθεσης "Εύζωνες" - Οι φύλακες των αφανών, στο Ρέθυμνο, ακούει τις ιστορίες τους γεμάτο συγκίνηση και υπερηφάνεια.

Η φωτογράφος Δήμητρα Χατζηαδάμ, πρώτη και μοναδική διαπιστευμένη, της προεδρικής φρουράς, ακολούθησε και η ίδια μια ολοένα αυστηρή και μεθοδευμένη εργασία. Συγχρονίστηκε με τους Εύζωνες, τον ρυθμό των χεριών, των ποδιών, το χτύπημα του τσαρουχιού. Θαυμάζει σαν τρόπαιο τα ονόματα και τη σειρά των Ευζώνων στον δικό της τιμητικό "καμβά", από Εύζωνες του 1969 μέχρι πρόσφατα.

Σαν σύγχρονα νεοελληνικά αγάλματα με απόλυτη γεωμετρία σε όλα τα επίπεδα, οι Εύζωνες της Ελλάδας στην πρώτη έκθεση της ΚΕΔΗΡ στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο για το 2019 μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News