Ρέθυμνο

Μετρούν... ελλείψεις στο νοσοκομείο Ρεθύμνου μετά τις συνταξιοδοτήσεις γιατρών

Στην αναμονή για την προκήρυξη θέσεων μόνιμου προσωπικού στο Ρέθυμνο

«Πονοκέφαλο» για τη διοίκηση του νοσοκομείου Ρεθύμνου αποτελούν οι συνταξιοδοτήσεις ιατρικού προσωπικού που σημειώθηκαν με την παρέλευση του 2018.

Την ίδια ώρα, ακόμα περισσότερες είναι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Η προκήρυξη 40 θέσεων επικουρικού προσωπικού θα αποτελέσει την πρώτη προσπάθεια για καλύτερη στελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος, ενώ σε δεύτερο χρόνο η διοίκηση θα αιτηθεί την τροποποίηση του οργανισμού λειτουργίας, εν αναμονή και μόνιμων διορισμών από το Υπουργείο Υγείας.

Το 2018 παρήλθε με την συνταξιοδότηση 5 γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου σε βασικές ειδικότητες: δύο ορθοπεδικοί και από ένας καρδιολόγος, αναισθησιολόγος και γυναικολόγος.

Ειδικότητες πρώτης γραμμής, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Γιώργο Φραγκιαδάκη, οι οποίες αναμένεται να καλυφθούν σταδιακά: «Αυτές τις μέρες, προσλαμβάνεται νέος αναισθησιολόγος, βρισκόμαστε σε αναμονή για παθολόγο και γυναικολόγο, ενώ ο τρίτος ουρολόγος, θα σημάνει την καθημερινή εφημερία της κλινικής από Απρίλη.».

«Πονοκέφαλο» για τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος αποτελούν επίσης τα κενά, τόσο σε νοσηλευτικό, όσο και σε διοικητικό προσωπικό, θέσεις που θα καλυφθούν με 40 επικουρικούς, οι μισοί εκ των οποίων θα είναι νοσηλευτές, ενώ οι υπόλοιποι θα καλύψουν θέσεις σε λοιπές ειδικότητες και με ορίζοντα διετίας.

Θα γίνουν παράλληλα προσπάθειες αύξησης οργανικών θέσεων, αλλά και των κλινών στην Χειρουργική και την Παθολογική Κλινική με τροποποίηση του οργανισμού λειτουργίας μέσα στο 2019, όπως και αναμένεται σε δεύτερο χρόνο και η προκήρυξη θέσεων μόνιμου προσωπικού από το Υπουργείο Υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια