Ρέθυμνο

Τίμησαν τον επί 38 χρόνια δήμαρχο Ρεθύμνου

Σε εγκάρδιο κλίμα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέας Ζώρας, πρότεινε στον επί 38 χρόνια δήμαρχο Ρεθύμνου, να ανασυντάξει και μελετήσει το αρχείο του για το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ώστε να του απονεμηθεί ο τίτλος του διδάκτορα

Σε κλίμα συγκίνησης τιμήθηκε ο επί 38 χρόνια δήμαρχος Ρεθύμνου, Δημήτρης Αρχοντάκης για την καθοριστική συμβολή του στην ίδρυση και λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης, με αφορμή και την δωρεά στο ΑΕΙ, του σχετικού αρχείου του.

Πτυχές της ιστορίας του ιδρύματος ξετυλίχθηκαν με νοσταλγία και την ευγνωμοσύνη και την επίγνωση ότι σε αυτό οφείλεται κατά πολύ, η έξοδος του Ρεθύμνου από το αναπτυξιακό τέλμα.

Συνέλεξε 108 υπογραφές για τα ισάριθμα συμβόλαια που χρειάστηκαν να συναφθούν για την έκταση των 1.190 στρεμμάτων της Πανεπιστημιούπολης στο Ρέθυμνο. Ο τέως δήμαρχος Ρεθύμνου, Δημήτρης Αρχοντάκης, ανέσυρε μνήμες και ιστορίες από τον αγώνα για την ίδρυση και λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης σε εκδήλωση στο κατάμεστο Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνου.

Σε εγκάρδιο κλίμα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέας Ζώρας, πρότεινε στον επί 38 χρόνια δήμαρχο Ρεθύμνου, να ανασυντάξει και μελετήσει το αρχείο του για το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ώστε να του απονεμηθεί ο τίτλος του διδάκτορα.

Αντιπειφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή και δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, τόνισαν τα πόσα προσέφεραν διαχρονικά οι Ρεθυμνιώτες για το πανεπιστήμιο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία και ανάπτυξη του τόπου.

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την δωρεά του Δημήτρη Αρχοντάκη στο ιστορικό αρχείο του Πανεπιστήμιο Κρήτης με τον πρώην πρύτανη Ιωάννη Πυργιωτάκη να επικροτεί την ομοψυχία της τοπικής αυτοδιοίκησης και τον διευθυντή της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μανώλη Κουκουράκη, να καλεί σε μιμητές της σημαντικής δωρεάς.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια