Ρέθυμνο

Που γίνονται τα περισσότερα τροχαία στο Ρέθυμνο;

Μία εκδήλωση της Τροχοπρόληψης, ενάντια στα τροχαία ατυχήματα

Συνεχίζει τον αγώνα της για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων η Τροχοπρόληψη Ρεθύμνου, με στόχο να αλλάξει η παιδεία και η νοοτροπία όλων απέναντι στην οδήγηση.

Η εσπερίδα στο Σπίτι του Πολιτισμού, ανέδειξε τις παθογένειες και τον τρόπο αντιμετώπισής τους, ενώ το πρωί μαθητές με βιωματικό τρόπο μέσα από την εκπαιδευτική πλατφόρμα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας e-drive academy, έμαθαν πως θα γίνουν υπεύθυνοι πολίτες και οδηγοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επίπεδο Ρεθύμνου, το 29% των τροχαίων σημειώνεται στον ΒΟΑΚ και το 71%, στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο.

Έναν καθημερινό πόλεμο στην άσφαλτο ζουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ και πάντα ενθυμούμενοι τα λόγια του αείμνηστου διευθυντή του ΕΚΑΒ, που έπεσε στο καθήκον, Δημήτρη Βουρβαχάκη, ότι τα τροχαία αποτελούν μια μάστιγα για την Κρήτη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Υπουργείου υποδομών και μεταφορών, του Δήμου Ρεθύμνου (Πρωτοβουλίας CIVITAS Destinations), της Τροχαίας Ρεθύμνου και του ΕΚΑΒ Ρεθύμνου.

Η βελτίωση του οδοστρώματος, η κυκλοφοριακή αγωγή, η μείωση της αλόγιστης χρήσης αυτοκινήτου, σχέδια κινητικότητας σε 11 σχολεία και η στροφή στη βιώσιμη, αστική κινητικότητα είναι τρόποι που θα αυξήσουν την οδική ασφάλεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια