Μεγάλη κινητοποίηση και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για ύποπτο φάκελο

Ρέθυμνο
Μεγάλη κινητοποίηση και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για ύποπτο φάκελο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επί τόπου δυνάμεις της ΕΜΑΚ τηρώντας το πρωτόκολλο

Συναγερμός σήμανε στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με διαφορά λίγων ωρών, αφού τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κρήτης δεν αποτέλεσαν εξαίρεση από τη δράση αγνώστων που έστειλαν ύποπτες επιστολές κινητοποιώντας την 3η ΕΜΑΚ που από το Ηράκλειο μετέβη στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων το βράδυ της Πέμπτης, εκεί όπου κατέληξε η ύποπτη επιστολή.

Λίγες ώρες αργότερα, παρόμοιο σκηνικό στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου, όπου επιτόπου ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία διαχείρισης αγνώστων υλικών!

Το γενικό χημείο του κράτους θα εξετάσει τις επιστολές για να αρθεί η καραντίνα ή να ληφθούν νέα μέτρα στα σημεία όπου βρέθηκαν οι επιστολές.

Πολυτεχνείο και Πανεπιστήμιο Κρήτης βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα, επιστολών από αγνώστους που κινητοποίησαν εξειδικευμένα κλιμάκια της 3ης ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο, που βρέθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων και στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου για να διαχειριστούν την κρίση.

Σκηνές και εικόνες πρωτόγνωρες για την Κρήτη!

Άνδρες της ΕΜΑΚ με προσοχή ελέγχουν τα ύποπτα αντικείμενα για τυχόν ραδιοβιοχημική απειλή!

Ένα τμήμα της Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου αποκλείστηκε, μόλις ο κλητήρας, το πρωί της Παρασκευής, εντόπισε ύποπτη επιστολή, αντίστοιχη όσων έλαβαν έτερα πανεπιστήμια της χώρας.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ φρόντισαν να συσκευάσουν με ειδικά υλικά τις επιστολές, με το τελικό δέμα να παίρνει τον δρόμο για το γενικό χημείο του κράτους, το οποίο θα εξετάσει το περιεχόμενο των ύποπτων αντικειμένων που σήμαναν τον συναγερμό.

Ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Κρήτης, Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, κατέθεσε ενδελεχώς στο τμήμα ασφαλείας Ρεθύμνου τα όσα συνέβησαν στην Πανεπιστημιούπολη, με τον ίδιο να τονίζει ότι δεν μπορεί κάποιος παρά μόνο να εικάσει, γιατί τα πανεπιστήμια της Ελλάδας, βρέθηκαν στο επίκεντρο αγνώστων, με τον ίδιο φερόμενο αποστολέα από την Ινδία και σε όλες τις περιπτώσεις με παραλήπτες τους Πρυτάνεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπόλοιπο της Πανεπιστημιούπολης στο Ρέθυμνο, λειτούργησε σήμερα κανονικά, ενώ σε καραντίνα θα παραμείνει το γραφείο του κλητήρα, έως ότου το χημείο του κράτους αποφανθεί για το αν υπάρχει κάποια απειλή για την υγεία ή όχι από τις επιστολές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News