Ρέθυμνο

Οι εκλογές του Μαΐου «κόβουν» τους πολιτικούς γάμους στο Ρέθυμνο

Για δύο εβδομάδες τα ζευγάρια δε θα μπορούν να παντρευτούν με πολιτικό γάμο

Οι πολυαναμενόμενες εκλογές του Μαΐου για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την ανάδειξη Περιφερειακών Αρχών επιφέρει κάποιες αλλαγές στο Δήμο Ρεθύμνου.

Επιπλέον έχει θεσπιστεί νέο εκλογικό σύστημα με το Ν, 4555/2018 (Πρόγραμμα Κλεισθένης), με το οποίο πιθανόν να διεξαχθούν επαναληπτικές περιφερειακές εκλογές στις 2 Ιουνίου 2019.

Συγκεκριμένα, το διάστημα από 20 Μαΐου έως 2 Ιουνίου δε θα πραγματοποιούνται πολιτικοί γάμοι τόσο στο Δήμο Ρεθύμνου (Δημαρχείο Ρεθύμνου, Αίθουσα Αγίου Λαζάρου, Φορτέτζα και άλλους Δημοτικούς Χώρους), όσο και στις Δημοτικές Ενότητες, δηλαδή Δ.Ε. Αρκαδίου, Δ.Ε. Νικ. Φωκά, Δ.Ε. Λαππαίων (στα Δημαρχεία και στους δημοτικούς και κοινοτικούς χώρους αυτών των Ενοτήτων).

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «η μη τέλεση πολιτικών γάμων είναι επιβεβλημένη, δεδομένου ότι τις δύο (2) αυτές εβδομάδες όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου Ρεθύμνης και των Δημοτικών Ενοτήτων θα είναι επιφορτισμένες με τη διενέργεια των εκλογικών διαδικασιών, καθώς και την εξυπηρέτηση των δημοτών – πολιτών.

Ζητάμε την κατανόηση των δημοτών και των επισκεπτών – τουριστών της πόλης μας.».

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια