Οροπέδιο Λασιθίου - Ανώγεια: Κλειστά την Τρίτη τα σχολεία λόγω χιονιά

Κρήτη
Οροπέδιο Λασιθίου - Ανώγεια: Κλειστά την Τρίτη τα σχολεία λόγω χιονιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανακοίνωση της απόφασης του δήμαρχου Γιάννη Στεφανάκη - Τι είπε ο δήμαρχος Ανωγείων

Η κακοκαιρία επηρεάζει και τους Δήμους της Κρήτης, καθώς λίγο μετά τις 9 το βράδυ αποφασίστηκε και ανακοινώνεται ότι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου θα παραμείνουν κλειστά.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε διότι η πυκνή χιονόπτωση σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ωρών στην περιοχή μπορούν να δυσκολέψουν ακόμα και τις μετακινήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου:

«Με απόφαση του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστές λόγω της κακοκαιρίας-πυκνής χιονόπτωσης με χαμηλές θερμοκρασίες που υπάρχει τις τελευταίες ώρες, και πλήττει την ευρύτερη περιοχή.».

Εν τω μεταξύ, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στα Ανώγεια.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ανωγείων που μίλησε στο neakriti.gr «την Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία στο Δήμο: από παιδικούς μέχρι Λύκεια καθώς η κακοκαιρία πλήττει την περιοχής μας.».

Όπως τονίζει ο ίδιος, «τα μηχανήματα του Δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.».

Όσον αφορά στο Ηράκλειο, οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά την Τρίτη 8 Ιανουαρίου. Για οποιαδήποτε τροποποίηση, θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το Δήμο Ηρακλείου.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News