Εγκλωβισμένοι οδηγοί κοντά στα Ανώγεια λόγω του πάγου στο δρόμο

Ρέθυμνο
Εγκλωβισμένοι οδηγοί κοντά στα Ανώγεια λόγω του πάγου στο δρόμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση για τους εκδρομείς ανήμερα των Φώτων

Εγκλωβισμένα βρίσκονται δεκάδες αυτοκίνητα σε κάποια σημεία του δρόμου από τα Σίσαρχα έως και τα Ανώγεια εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

Σύμφωνα με άτομα τα όποια βρίσκονται στο σημείο, οι οδηγοί αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία στο να κατέβουν, ενώ να σημειωθεί πόσο επικίνδυνος είναι ο δρόμος στα ορεινά. Την ίδια ώρα, άτομα που βρίσκονται εγκλωβισμένα προειδοποιούν άλλους εκδρομείς να αποφύγουν να ανέβουν προς τα Ανώγεια καθώς ήδη η κίνηση των οχημάτων είναι μεγάλη και η ανησυχία τους ακόμα μεγαλύτερη αφού δεν μπορούν να φύγουν.

Το περιστατικό επιβεβαιώνει και ο Δήμαρχος Ανωγείων κ. Μανώλης Καλλέργης ο οποίος δηλώνει στο neakriti.gr πως αυτό έχει συμβεί διότι «ο δρόμος έχει παγώσει. Οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, ο ήλιος δεν έχει φτάσει σ’ αυτά τα σημεία οπότε είναι δύσκολη η κίνηση των οχημάτων λόγω του παγετού.».

Δείτε το δρόμο που έχει παγώσει, όπως είναι την ώρα που εγκλωβίστηκαν οι οδηγοί:

Παράλληλα, επισημαίνει πως ήδη μηχανήματα του Δήμου έχουν σπεύσει στο σημείο για να ρίξουν αλάτι και να μπορέσουν οι εκδρομείς να αποχωρήσουν με ασφάλεια.

Ο κ. Καλλέργης τονίζει πως οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην οδήγησή τους και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες όταν θέλουν να ανέβουν στα Ανώγεια, ιδιαίτερα μία τέτοια μέρα που η κίνηση είναι αυξημένη.   

(Κεντρική φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News